Mainos

HS: Juuan kunta antoi kesätöitä työttömille

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Juuan kunta antaa tänä kesänä kesätyöpaikat koululaisten sijaan työttömille, kertoo Helsingin Sanomat.

Juuan kunta on työllistänyt työttömiä edellisinäkin kesänä, mutta tänä vuonna töihin on otettu ennätykselliset 25 työtöntä. He tekevät muun muassa metsänparannus-, ja puistotöitä, kiinteistöhuollon aputehtäviä ja töitä puhtaus- ja ruokapalveluissa. Kolme töihin otetuista työskentelee oppisopimuksella.

Juuan tuoreen kunnanjohtajan Markus Hirvosen mukaan toimintaa alettiin tehostaa jo muutama kuukausi sitten työpaikkojen löytämiseksi.

– Näin ihmisiä on saatu sijoittumaan tänä kesänä huomattavasti paremmin kuin aiempina vuosina, Hirvonen kertoo Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa 5000 asukkaan kunnassa työpaikkoja on kesäksi sen verran vähän tarjolla, että ne halutaan tarjota koululaisten sijaan pitkäaikaistyöttömille. Kunta saa lisäksi palkkatukea niistä työntekijöistä, jotka te-toimisto on osoittanut työllistettäväksi.

Nuoriakaan ei ole täysin unohdettu. Kesätöitä hakeville koululaisille on käytössä kesätyöseteli, joka auttaa yrityksiä työllistämään nuoria kesäksi. Kesätyösetelin avulla Juuassa työllistyy vuosittain 30–40 nuorta.  Kunta maksaa työllistämisestä 200 euron tuen yrityksille.

Hirvosen mukaan monikaan nuori ei jää ilman kesätöitä.

– Nuoret työllistyvät kasvuyrityksiin hyvin, kun taas pitkäaikaistyöttömien sijoittuminen niihin on paljon haasteellisempaa.

Juuka on yksi Suomen pahimmista työttömyyspaikkakunnista. Syynä on vaikeuksiin joutunut kiviteollisuus, joka työllisti vielä muutama vuosi sitten 500 kunnan asukasta. Nyt määrä on pudonnut 300:aan, eikä korvaavia työpaikkoja ole syntynyt vastaavalla tahdilla.

2:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.