Mainos

Kesätyöpaikkoja luvassa entistä useammalle - Korkeasaareen yli 4200 hakijaa

2:11

Nuorten kesätyöpaikkojen määrän uskotaan kasvavan tulevana kesänä. EK:n jäsenyrityksistä 12 prosenttia arvioi lisäävänsä kesätyöpaikkojen määrää edelliskesään verrattuna. 

Yksi kesätyöpaikkojen määrää hieman viime kesästä kasvattavista tahoista on Korkeasaaren eläintarha. Kesätyöpaikkana Korkeasaari onkin varmasti yksi Suomen suosituimmista, sillä tänä vuonna eilen päättyneessä haussa eläintarhaan haki ennätykselliset yli 4200 hakijaa.

Työpaikkoja saaressa on tarjolla 33 kesätyöntekijälle. 

- Tietysti ne täytyy käydä yksitellen jokainen hakemus läpi ja sitten sen perusteella valita potentiaaliset hakijat ja haastatella sopiva määrä. Kyllä se on iso työ, Korkeasaaren eläintarhan johtaja Sanna Hellström kertoo. 

2:04

Rasitteeksi asti isoa hakijamäärää ei kuitenkaan koeta, pikemminkin päinvastoin. Isosta joukosta on ainakin vara valita parhaat tekijät, jotka koetaankin eläintarhassa tärkeiksi tekijöiksi

- Meillähän käy kesällä eniten vierailijoita, joten silloin tarvitaan myös enemmän tekijöitä. Silloin vierailijat näkevät minkälainen paikka tämä on ja täällä työskentelevät ihmiset tekevät sen minkälaista täällä on, Hellström sanoo.

Entistä useammalle töitä

2:04

Elinkeinoelämän keskusliiton tavoitteena on palkata ensi kesäksi sen jäsenyrityksiin 110 000 kesätyöntekijää.  

- Tavoite on siinä mielessä realistinen, että meillä melkein 100 000 kesätyöpaikkaa tuli täyteen viime kesänä ja nyt meidän jäsenyrityksistä 12 prosenttia kertoo, että he aikovat lisätä kesätyöntekijöiden määrää. Tietyillä aloilla huomattavasti enemmänkin, joten se tietää ihan hyvää, EK:n asiantuntija Jenni Ruokonen laskeskelee. 

Myös työ- ja elinkeinotoimistojen kautta jätettyjen kesätyöilmoitusten määrä ei näyttäisi olevan ainakaan laskemaan päin. SAK tekee omille luottamushenkilöilleen suunnatun kyselyn kesätyöpaikkojen määrästä myöhemmin keväällä. SAK:n nuorisosihteeri Tatu Tuomela kuitenkin toivoo, että myös heidän aloillaan kesätyöpaikkojen määrä kääntyisi edelleen haasteellisena pysyttelevästä taloustilanteesta huolimatta nousuun. 

Nuorilla uskoa työllistymiseen

1:51

Nuorten keskuudessa moni saattaa ensimmäiseksi kiinnittää huomion kesätyön palkkaan. Silti monelle työkokemuksen saanti on lopulta se tärkein ja motivoivin tekijä.

- Kyllä se on aika tärkeää, koska jos haet sitten joskus tulevaisuudessa johonkin muualle töihin, niin sitten sulla on jo kokemusta, Liuba Fedorova sanoo.

Fedorova ja ystävänsä Erika Lahna kertovat saaneensa helsinkiläisinä yhdeksäsluokkalaisina kaupungin myöntämän 300 euron arvoisen kesäsetelin. Sen avulla kaupunki houkuttelee yrityksiä palkkaamaan ysiluokkalaisia työtehtäviin. 

- Sen avulla työpaikan hakeminen ei ole ollut vaikeaa ja itseasiassa saimme molemmat paikat S-Marketista, tytöt kertovat.

Hiihtolomaostoksilla Itäkeskuksessa niin ikään olleet Johanna Laakso ja Emilia Lehtoranta uskoivat myös vielä löytävänsä kesätyöt.

- Muutamaan työtä olen hakenut ja muutamaa työtä ajattelin hakea vielä lisää, Lehtoranta kertoo.

Nuoret naiset tiedostavat hankalan taloustilanteen, mutta uskovat sinnikkyyden tuovan tulosta.

- Varsinkin nuorille se on haastavaa saada työtä. Mutta uskon, että kannattaa käydä varmaan paikan päällä yrityksissä, antaa positiivisen kuvan ja hymyillä, niin kyllä se siitä, Laakso vinkkaa ja naurahtaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.