Hyundain katastrofi todella lähellä: Esapekka Lapilta tylyt terveiset tallilleen, Thierry Neuville huokaisi helpotuksesta

Ei ole totta! Esapekka Lapin autossa taas ongelma - suomalaistähden kommentit kertovat kaiken 3:11
Ei ole totta! Esapekka Lapin autossa taas ongelma – suomalaistähden kommentit kertovat kaiken

Kenian MM-rallin 16. erikoiskoe oli Hyundai-tallille tuskien taival, josta kuitenkin selvittiin lopulta olosuhteisiin nähden varsin vähällä.

Tallin pilttuussa Naivashan huoltoalueella taisi jäädä muutama sydämenlyönti väliin, kun Esapekka Lapin vauhti katosi kuin taikaiskusta ja suomalaiskuski kurvaili tämän jälkeen pätkän rauhallisesti maaliin.

Haastattelupisteellä Lappi lähetti ensin sanalla sanoen tylyt terveiset tallilleen englanniksi ja kertoi vielä tämän jälkeen suomeksi, mistä kiikasti.

– Vaihteisto paskana. Ei muuta.

Lapin vaihdelaatikko hajosi jo perjantaina, ja tämän jälkeen Hyundailla oli tiettävästi mietinnässä, kannattaisiko hänen enää jatkaa kilpailua. Lisäksi ainakin Dirtfish-sivusto kertoi tallin teknisen johtajan FX Demaisonin antaneen kuljettajilleen ohjeen, jonka mukaan autolla voisi voimansiirron säästämiseksi ajaa vain 80 prosentilla maksimivauhdista.

Kymmenen minuuttia Lapin ongelmien ilmenemisen jälkeen tv-kuvissa nähtiin, että tallikaveri Thierry Neuvillen oikea takapyörä oli taittunut osittain auton alle. Kahden pätkän jälkeen sunnuntain yhteistilanteen kärjessä ollut MM-sarjan kärkimies oli ajanut kahteen isoon kiveen, mutta myös hän pääsi kuin pääsikin pätkän maaliin.

Sunnuntain kärkipaikka oli kuitenkin mennyttä, joskin Hyundain kannalta oli lohdullista se, että se meni Ott Tänakille, joka on päivän puolivälissä 0,3 sekuntia Toyotan Elfyn Evansia edellä.

Thierry Neuville ajaa valtavaan kiveen! Hyundai-tähdellä hurjasti tuuria matkassa 2:22
Thierry Neuville ajaa valtavaan kiveen! Hyundai-tähdellä hurjasti tuuria matkassa 

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat