Hyundai-pomo vaatii talliltaan toimia: "Päivä oli painajainen"

Huyndai-tallin pomo Julien Moncet ei ollut lainkaan tyytyväinen tallinsa autojen esitykseen lauantaina  Kenian rallissa. Huyndait ovat kärsineet useista luotettavuusongelmista läpi koko Safari-rallin.

Sekä Ott Tänak että Thierry Neuville putosivat kärkitaistosta autojen ongelmien takia.

Tänak kärsi jo perjantaina vaihdeongelmista, ja lopulta lauantaina auto hyytyi täysin tien varteen. Neuvillen ajokki menetti tehoja perjantaina hiekan ja pölyn takia. Lauantaina belgialaisen ongelmat jatkuivat. Neuville ja kartturi Martin Wydehaeghe saivat teknisen vian korjattua siirtymällä, mutta viimeinen erikoiskoe koitui kaksikon kohtaloksi. Auto hörppäsi vettä ja moottori sammui. Kun auto saatiin taas liikkeelle, täräytti Neuville puuhun, ja matka jäi siihen.

Tallin pomo Julien Moncetin mukaan tallin pitää saada ongelmat ratkaistua.

– Päivä oli painajainen, Moncet sanoi Motorsportin mukaan.

– Ensi viikolla keskustellaan paljon. Tänä viikonloppunakin on jo keskusteltu. Tiedostamme ongelmat, ja nyt meidän pitää tiiminä reagoida ja saada tekoja aikaiseksi.

Neuville on keskeytyksestään huolimatta rallissa viidentenä, sillä keskeytyksestä rapsahtaa kokonaisaikaan vain kymmenen minuuttia lisää. Tallin toiseksi parhaiten sijoittunut on toistaiseksi Oliver Solberg, joka on ajanut surkeasti. Ruotsalainen on kahdeksantena noin puoli tuntia johtavan Kalle Rovanperän takana, mutta muiden epäonni on pitänyt ruotsalaisen pisteissä kiinni. Tänak on sijalla 11, reilut 41 minuuttia kärjestä.

Vain kaksi Hyundaita on tällä hetkellä pisteissä kiinni, kun kilpailija Toyota porskuttaa neloisjohdossa.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat