Mainos

Hyönteisen puremalla järkyttävät seuraukset – neljän lapsen äiti menetti kävelykykynsä

Hyönteisen purema muutti neljän lapsen äidin elämän peruuttamattomalla tavalla. Purema vei naiselta kävelykyvyn ja toi mukanaan kroonisen kivun. 

Liverpoolilainen Tracey Bortoft, 39, nautti viime vuoden toukokuussa kauniista kevätpäivästä ulkoilmassa, kun hän huomasi yhtäkkiä oikeassa pohkeessaan kaksi pistohaavaa. 

– Purema ei sattunut välittömästi, mutta se näytti kahdelta pieneltä pistohaavalta, aivan kuin käärmeen puremalta. Muutamassa minuutissa aloin voida huonosti ja minua alkoi väsyttää, Bortoft kertoo.

Kun neljän lapsen äidin terveys heikkeni entisestään ja hän alkoi voida pahoin, perhe kiidätti naisen sairaalaan. Bortoft kuvailee kokemaansa kipua pahemmaksi kuin synnytyksessä. Hänen jalkansa punoitti ja siihen ilmestyi suuria rakkuloita.

– Olin tuskainen ja sydämeni hakkasi liian nopeasti. Kiljuin lääkäreille, etteivät he koskettaisi minua, koska se tuntui niin pahalta, hän kertoo.

Bortoft joutui viettämään sairaalassa 11 päivää palovamman kaltaisten tulehtuneiden rakkuloiden vuoksi. Naiselle diagnosoitiin lyhytkestoisen muistinmenetyksen lisäksi krooninen kipuoireyhtymä fibromyalgia ja nesteen kertymistä aiheuttava lymfaturvotus. Lääkärit ovat oireista ihmeissään, eivätkä he vielä ole pystyneet selvittämään vakavien oireiden aiheuttajaa.

Nainen ei voi enää leikkiä ulkona lastensa kanssa 

Tapahtumasta on nyt jo puolitoista vuotta, mutta äiti kärsii edelleen tuntemattoman hyönteisen aiheuttamista oireista. Kovien kipujen ja kävelykyvyn menettämisen vuoksi äiti ei poistu mielellään kotoaan. 

– Olin ennen hyvin sosiaalinen, mutta nyt en halua mennä ulos. Mieheni osti minulle senioriskootterin, mutta vihaan mennä ulos sen kanssa. Olen 39, eikä minun pitäisi käyttää sitä.

Erityisen surullinen nainen on siitä, ettei voi enää leikkiä ja pelata ulkona lapsiensa kanssa.

Naisen elämä pyörii pitkälti hoitojen ympärillä, sillä hän joutuu käymään säännöllisesti ihotautilääkärillä, fysioterapeutilla ja psykologilla. Bortoft ei voi vieläkään uskoa, että yksi purema  toi hänet tähän tilanteeseen.

Lääkärit ovat ihmeissään oireista, sillä Bortoft ei ollut matkustanut ulkomailla, joten kyseessä ei voinut olla trooppinen tauti. Oireiden alkuperän selvittäminen jatkuu edelleen. 

Joskus sairauden alkuperä jää pimentoon. 

2:29

Lähde: Caters News, MV Photos

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.