Hyödynnä pakkanen - sulata pakastin!

Nyt on oiva aika sulattaa pakastin. Voit viedä pakasteet ulos tai parvekkeelle siksi aikaa turvaan. Pakastimen sulatus onnistuu yllättävänkin vikkelään, jos ei halua rauhassa yön yli sulatella.

Säädä pakastin aluksi hyvissä ajoin tavallista kylmemmälle - pakastuskytkennälle - jotta pakasteet olisivat vielä hiukan kylmempiä ja kestäisivät sulatusvaiheen paremmin. Varaa sulatusta varten pyyhkeitä ja sanomalehtiä.

Mikäli pakastimessasi on korit, nosta pakasteet suoraan niillä parvekkeelle. Voit myös kerätä pakasteet sanomalehdillä vuorattuun pahvilaatikkoon. Parvekkeella ollessa korit on hyvä peittää sanomalehdillä. Pakasteet pysyvät varmemmin jäisinä, eivätkä linnut tai muut pihaeläimet pääse niiden kimppuun.

Kytke virta pois pakastimesta ja ota virtapistoke pois seinästä. Levitä lattialle sanomalehtiä ja pyyhe. Avaa sitten pakastimen ovet. Pakastimissa on alahyllyllä vesiaukko tai auki taitettava kouru, jonka alle kannattaa laittaa vati tai kattila, johon pääsee valumaan.

Nopeuta sulamista

Pyyhi irralliset jäälevyt ja -hileet pois. Voit nopeuttaa sulamista laittamalla lämminvesiastioita pakastimen hyllyille. Täytä matalia kattiloita tai syviä uunivuokia kuumalla vedellä, ja nosta pakastimen hyllyille. Vaihda vesi välillä uuteen kuumaan. Muista tyhjentää valuma-astiaa tarpeen tullen.

Älä koskaan raavi tai töki jäätä irti puukolla tai muulla terävällä esineellä.

Pakastimen sulettua pyyhi se astianpesuaineeseen kastetulla rätillä tai vedestä ja ruokasoodasta tehdyllä liuoksella - 2 ruokalusikallista ruokasoodaa kahteen desiin vettä.

Pese myös muut irto-osat. Muista pyyhkiä myös jääkaapin ulko-osa, kahvat sekä pakastimen takaosa. Voit myös hellävaraisesti ja pienellä teholla imuroida verhosuuttimella pakastimen takaosan sekä tietysti lattian.

Luottokortti avuksi

Puhdista kunnolla myös sulamisveden valuma-aukko ja varmista, että se on tyhjä, ettei pakastin ala haista. Puhdista myös tiivisteet: kiedo luottokortti riepuun, kasta pesunesteeseen ja vedä tiivisteiden uria pitkin.

Jätä pakastimen ovet auki ja anna kuivua ja tuulettua kunnolla.

Kytke pakastin takaisin pakastuskytkennälle ja laita pakasteet takaisin pakastimeen. Kun pakastimen sisälämpötila on -18 astetta, palauta säätö normaalille säilytyskytkennälle.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat