Raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä syytetty kohupelaaja ilmestyi Manchester Unitedin listoille

Englannin Valioliiga-seura Manchester United julkaisi perjantaina listan niistä pelaajista, jotka jatkavat seurassa myös ensi kaudella. Joukosta löytyi yllättävä nimi: muun muassa raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä syytetty Mason Greenwood, 21.

Greenwood ei ole pelannut Unitedissa sen jälkeen, kun hänet pidätettiin tammikuussa 2022. Tapaus nousi pinnalle, kun Greenwoodin entinen tyttöystävä oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvia ja videon, jossa hän kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi. United hyllytti Greenwoodin joukkueestaan, ja häntä kohtaan nostettiin syytteet muun muassa raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä. 

Syyttäjälaitos ilmoitti tämän vuoden helmikuussa päättäneensä Greenwoodin oikeusprosessin keskeisten todistajien vetäytymisen ja uuden tutkintamateriaalin takia.

Manchester United ei ole päättänyt omaa, sisäistä tutkintaansa asian suhteen.

Greenwoodin nimi ponnahti esiin tänään perjantaina, kun United julkaisi niiden pelaajien nimet, jotka jatkavat seurassa myös kaudella 2023–24. Greenwood oli yksi näistä. 

21-vuotiaan hyökkääjän nykyinen United-sopimus on voimassa kesään 2025 saakka.

Raporttien mukaan Unitedin manageri Erik Ten Hag ja valtaosa Unitedin pelaajista olisivat valmiita ottamaan Greenwoodin takaisin joukkueeseen. Tähän vaaditaan kuitenkin myös Unitedin naisten joukkueen ja seuran osakeomistajien hyväksyvä kanta.

Goalin mukaan Greenwood olisi kertonut ystävilleen, ettei hän usko pelaavansa enää "Red Devilsin" paidassa. Greenwoodia kohtaan on osoitettu mielenkiintoa muun muassa espanjalaisista, italialaisista ja turkkilaisista seuroista.

Mahdollista on myös se, että United lainaa hänet muualle ensi kauden ajaksi. 

Unitedin tuoreelta listalta puuttui muun muassa tähtivahdin David de Gean nimi. De Gea, 32, ja United eivät ole päässeet vielä yhteisymmärrykseen uudesta jatkosopimuksesta.

Lue myös:

    Uusimmat