Kova päätös: Man United tiedotti kohupelaaja Mason Greenwoodin kohtalosta

Manchester United vahvistaa virallisilla kotisivuillaan, että Mason Greenwoodin aika seurassa on ohi.

Valioliigan suurseura on luopunut suunnitelmastaan tuoda 21-vuotias Greenwood takaisin sen ykkösjoukkueeseen suuren, julkisen vastustuksen seurauksena.

Seura joutui merkittävän kritiikin kohteeksi sen jälkeen, kun The Athletic uutisoi viime keskiviikkona, että Unitedin suunnitelmana olisi palauttaa Greenwood joukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

United vakuutti sen jälkeen, että päätöstä ei olisi vielä tehty. Seura kävi kuitenkin perjantaina kriisikeskusteluja aiheesta. Se on sittemmin päättänyt, ettei Greenwoodia oteta tässä vaiheessa takaisin ykkösjoukkueeseen.

– Kaikki asianosaiset, Mason mukaan lukien, tunnustavat vaikeudet, joita hänen uransa uudelleenkäynnistäminen Manchester Unitedissa aiheuttaa. Siksi on yhteisesti sovittu, että hänen olisi tarkoituksenmukaisinta tehdä se Old Traffordin ulkopuolella. Työskentelemme nyt Masonin kanssa tämän lopputuloksen saavuttamiseksi, seura tiedottaa verkkosivuillaan.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Greenwood pidätettiin viime vuoden tammikuussa, kun hänen tyttöystävänsä Harriet Robson jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia ja videon, jossa hän kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi.

Greenwoodia syytettiin muun muassa raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä. Oikeusprosessi päättyi helmikuussa Robsonin vedettyä syytteensä pois. Manchester United halusi kuitenkin suorittaa vielä oman sisäisen tutkintansa määrittääkseen, palauttaako se pelaajan miehistöönsä vai ei.

– Käytettävissämme olevien todisteiden perusteella olemme päätelleet, että verkossa julkaistu materiaali ei antanut täydellistä kuvaa tapahtuneesta, ja että Mason ei ole syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin. Kuten Mason tänään julkisesti myöntää, hän on tehnyt virheitä, joista hän ottaa vastuun, United jatkaa tiedotteessaan.

Vielä ei ole varmaa, missä Greenwoodin ura jatkuu.

Greenwoodin sopimus Manchester Unitedin kanssa umpeutuu vuonna 2025. Seuran oma kasvatti pelasi edustusjoukkueen riveissä yhteensä 129 ottelua, joissa syntyi 35 maalia ja 12 maalisyöttöä.

LUE MYÖS: 

Lue myös:

    Uusimmat