Man United näytti ovea – Mason Greenwoodilta erikoinen lausunto kohutapauksesta

Englannin Valioliiga-jätti Manchester United ilmoitti maanantaina, että se lähtee eri teille entisen hyökkääjänsä Mason Greenwoodin kanssa. Greenwood otti nyt itse kantaa kohutapaukseen, joka vei hänet rikossyytöksien kohteeksi.

Greenwood, 21, pidätettiin viime vuoden tammikuussa, kun hänen tyttöystävänsä Harriet Robson jakoi sosiaalisessa mediassa kuvia ja videon, jossa hän kertoi joutuneensa väkivallan uhriksi. 

Greenwoodia syytettiin muun muassa raiskauksen yrityksestä ja pahoinpitelystä. Oikeusprosessi päättyi helmikuussa, kun Robson veti syytteensä pois.

Greenwood pysyi hyllytettynä, kun United teki omaa sisäistä tutkintaansa tapaukseen liittyen.

United ilmoitti maanantaina, että Greenwood ei jatka seuran riveissä.

Greenwood kommentoi päätöstä omassa tiedotteessaan.

– Ymmärrän, että ihmiset tuomitsevat minut sen perusteella, mitä he ovat nähneet tai kuulleet sosiaalisen median kautta. Tiedän, että ihmiset nojaavat aina kaikista pahimpaan mahdolliseen skenaarioon. Tiedostan, että väkivalta tai minkä tahansa kaltainen hyväksikäyttö eivät kuulu millään tavalla parisuhteisiin. En tehnyt niitä asioita, mistä minua syytettiin. Helmikuussa minut vapautettiin kaikista syytekohdista, Greenwood kävi läpi.

Kiistämisen jälkeen Greenwood teki kuitenkin myönnytyksen:

– Ymmärrän täysin sen, että tein virheitä parisuhteemme aikana ja kannan vastuuni niistä tilanteista, jotka johtivat sosiaalisessa mediassa esillä olleeseen päivitykseen, Greenwood lisäsi.

Greenwood viittaa, että nyt tehty ratkaisu on ”paras kaikkien kannalta”.

– Jatkan uraani muualla, missä en aiheuta häiriötä seuralle. Haluan kiittää Unitedia kaikesta siitä tuesta, mitä olen saanut siitä lähtien, kun liityin seuraan seitsemän vuoden iässä. Yritän olla parempi jalkapalloilija, mutta ennen kaikkea haluan olla hyvä isä ja parempi persoona, joka käyttää taitojaan positiivisella tavalla hyväkseen, Greenwood summasi.

Lue myös:

    Uusimmat