Mainos

Hyhmäistä sadetta, loskaa, vaarallista ajokeliä – Suomen kartalta löytyi vain yksi kolkka, jossa sää ei ole tänään surkea

Koko Etelä-Suomessa sataa vettä ja on satanut koko yön, ja Keski-Suomessa lumisateet ovat sankkoja Kemin korkeudelle saakka. Ajokeli on erittäin huono ja se on aiheuttanut useita pieniä onnettomuuksia ympäri maata.

Onko koko maassa mitään paikkaa, jossa sää ei olisi surkea?

– Pohjoisimmassa Lapissa nyt ei ainakaan sada, lohduttaa Forecan meteorologi Kristian Roine.

– Siellä on 10–15 pakkasastetta ja päivällä voi vähän aurinkokin näyttäytyä. Se on sään puolesta kaikkein rauhallisin paikka tänään.

Märät tienpinnat jäätyvät

Sateet ovat kuitenkin pian ohi ainakin etelässä. Lauhan ja sateisen sään tuonut matalapaine väistyy ensi yönä itään ja sää on pakastumassa illalla Länsi-Suomessa ja yöllä ja huomisaamuna Etelä- ja Keski-Suomessa.

Ajokeliä se tosin huonontaa entisestään.

– Aika herkästi nämä märät tienpinnat jäätyy, Roine sanoo.

Lumisateita on huomenna luvassa lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa.

"Lämpenemistä ei ole näköpiirissä"

Kevättä ei ole näköpiirissä tämän ennustejakson aikana eli ainakaan pariin viikkoon. Ei voida tietää, lämpeneekö sää heti sen jälkeenkään.

– Tällä hetkellä lämpiämistä ei ole näköpiirissä ja saamme odotella ainakin sinne maaliskuun loppupuolelle. Emme pysty sanomaan, jatkuuko sää silloinkin kylmänä ja miten pitkään.

Erityisen poikkeuksellista kylmyys ei Roineen mukaan tähän vuodenaikaan ole. Aurinko lämmittää päivällä jo sen verran, että pakkasta voi olla viitisen astetta.

– Öistä tulee hyvin kylmiä ja öisin voi olla epätavallisempiakin lukemia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.