Mainos

Huutokaupattavaksi siepattu brittimalli asteli kameroiden eteen: "Pelkäsin minuutti minuutilta" – Poliisilla on herännyt epäilys sieppaajan ja mallin yhteistyöstä

1:15

Italiassa kidnapattu nuori brittimalli on astellut median eteen antamaan lyhyen lausunnon sieppauksestaan ja kuuden päivän vankeusajastaan. Ketamiinilla huumattu 20-vuotias oli tarkoitus myydä eniten tarjoavalle rikollisten käyttämässä internetin salatussa verkossa. Nuori nainen toteaa lausunnossaan, että hän pelkäsi koko sieppausajan.

Brittinainen oli huumattu ja kidnapattu 11. viime kuuta Milanossa, kun tämä oli mennyt kaupunkiin kuvauskeikalle.

Tapauksessa on tullut kuitenkin esiin uusia seikkoja, joiden vuoksi poliisi tutkii myös sitä mahdollisuutta, että malli ja sieppaaja ovat toimineet yhteistyössä, kertoo Daily Mail.

20-vuotias brittimalli kertoi poliisille, että hänet huijattiin Milanoon mallikeikalle. Valokuvaaja vain olikin oikeasti yksi sieppaajista. Naista pidettiin vankina kuusi päivää.

Naisen agenttitoimisto Britanniassa ilmoitti asiasta poliisille sen jälkeen kun naista ei kuulunut takaisin ja toimistolle lähetettiin reilun 250 000 euron lunnaspyyntö.

Tapauksen johdosta on pidätetty Britanniassa 30-vuotias puolalainen Lukasz Pawel Herba. Poliisi kertoo hänen myöntäneen osallistuneensa kidnappaukseen.

Nukkuivat samassa sängyssä

Nainen kertoi poliisille, että hänet kiinnitettiin sieppaustalolla käsiraudoilla huoneessa olleeseen laatikostoon. Naisen mukaan häntä ei käytetty seksuaalisesti hyväksi. Nainen vietti huoneessa kuusi päivää.

Daily Mailin mukaan malli on kertonut, että sieppaaja nukkui hänen kanssaan samassa sängyssä useiden päivien ajan.

Poliisille nainen kertoi, että toisesta yöstä eteenpäin hän ei ollut enää käsiraudoissa ja sieppaaja vakuutti hänelle, että hän pääsisi vapaaksi jossain vaiheessa, joten hänen ei tarvitsisi paeta. Tuosta eteenpäin malli nukkui samassa sängyssä sieppaajan kanssa.

– Hän piti minua vankina koko sieppauksen ajan, vartioi minua, esti minua menemästä ulos tai pakenemaan. Hän uhkaili minua, että he tappaisivat minut, jos yrittäisin paeta, malli on kertonut.

Erikoisia yksityiskohtia

Poliisi on kuitenkin kiinnittänyt huomiota kertomusten epäjohdonmukaisuuksiin.

Poliisin mukaan onkin mahdollista, että malli ja Herba toimivat yhteistyössä, mutta todisteita tälle ei vielä ole. Poliisin mukaan tätä tukee se, että kumpikaan heistä ei halunnut kahden ensimmäisen tutkintapäivän aikana puhua poliisille.

– Paria on ehkä nähty yhdessä muissa yhteyksissä. Emme myöskään löydä jälkiä virastosta, jonka väitettiin houkutelleen hänet maahan valokuvattavaksi, lähde poliisista kertoi Daily Mailille.

Tutkinnassa on muun muassa selvinnyt, että malli kävi Herban kanssa kenkäostoksilla sieppauksen aikana. Kun poliisi kysyi mallilta tästä asiasta, hän purskahti itkemään. Nainen kertoi, että hän lähti ostosreissulle, koska Herba oli luvannut päästää hänet vapaaksi.

Tapasivat jo keväällä

Erikoista asiassa on sekin, että nainen ja Herba tapasivat ilmeisesti toisensa jo aiemmin Pariisissa.

– Hän (malli) ei tuntenut miestä, joka kidnappasi hänet. He tapasivat huhtikuussa kuvauksissa Pariisissa. Sen jälkeen Herba soitti mallin agentille ja varasi hänet kuvauksiin Milanoon. Herba vaikutti aidolta ja maksoi etukäteen, mallin läheinen lähde on kertonut.

Tutkinnan aikana on myös ilmennyt, että väitetty kidnappaaja yritti myydä sieppaustarinan brittiläiselle tabloidlehdelle, kertoo Telegraph. Malli kertoi poliisille, ettei hän tiennyt tästä asiasta mitään.

Tutkinnassa on paljon epäselvyyksiä ja erikoisia yksityiskohtia, mutta ainakin toistaiseksi poliisi tutkii tapausta kidnappauksena.

Naisen mukaan hänet päästettiin vapaaksi, koska hänellä on 2-vuotias lapsi.

Suomessa tutkinnan uusista käänteistä on kertonut Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.