Huumeita, viinaa ja syömishäiriö! Raskaana oleva teinitähti Molly Rosenström avautuu musiikkiteollisuuden vaietusta puolesta: "Se oli niin sekaisin koko maailma"

0:36
Molly Rosenström keskittyy tulevaan vauvaan.

The Voice Kids -ohjelmasta 14 vuotiaana musiikkimaailman pyörteisiin päätynyt laulajatähti Molly Rosenström avautuu MTV Uutisten haastattelussa laulajanuran lopettamispäätöksestään, syömishäiriöstään sekä raskaudestaan.

Viime kevät oli 19-vuotiaalle laulajatähti Molly Rosenströmillekäänteentekevä. Jo vuosia musiikkiteollisuudessa mukana olleelle nuorukaiselle tuli seinä vastaan.

The Voice Kids -kilpailun voiton jälkeen puhjennut syömishäiriö alkoi tehdä paluuta ja musiikkiteollisuuden ahdistava alkoholin ja huumeiden siivittävä ilmapiiri alkoi tuntua normaalilta, mikä oli nuorelle artistille tärkeä hälytysmerkki.

– Anoreksia oli palannut. Olin taas tosi alipainoinen, sairas ja väsynyt. Huomasin, että nyt minun pitää valita teenkö musiikkia ja levyn valmiiksi vai päätänkö, että nyt riittää. Halusin normaalin elämän ja olin tavannut mieheni. Mietin, etten voi ikinä saada normaalia elämää ja hyvää suhdetta, jos olen tässä maailmassa ja voin näin huonosti.

Rosenström kertoo kohdanneensa musiikkimaailman, jossa päivät vietetään levytysstudiossa viinan ja päihteiden siivittäminä.

Naisen mukaan huumeita oli enimmäkseen ulkomaalaisissa levy-yhtiöissä, mutta tarjontaa näkyi myös Suomessa. 

– Nyt, kun mietin sitä, se kuulostaa niin vaaralliselta vetää kokaiinia joka päivä. Silloin mikään ei tuntunut enää miltään, kun se oli niin sekaisin koko maailma.

Vaikka laulajatähti oli alaikäinen, tarjoiltiin hänelle silti päihteitä. Rosenström kertoo kieltäytyneensä huumeista. Osittain nainen uskoo sen johtuvat hänen todella huonosta kunnosta anoreksian suhteen.

– Jos en olisi ollut niin sairas, niin olisin ehkä kestänyt sen. Ei voi tietää, että olisinko lähtenyt mukaan käyttämään huumeita.

"Kukaan ei ikinä kysynyt, että onko kaikki ok?"

Kun laulaja 14-vuotiaana voitti The Voice Kids -kilpailun ja sai levytyssopimuksen, haaveili nuorukainen tuolloin pääsevänsä tekemään musiikkia ja toteuttamaan intohimoaan artistina.

Musiikkiteollisuus oli kuitenkin kaikkea muuta kuin mitä hän uskoi sen olevan.

– Minun kuvani siitä oli se, että saan tehdä musiikkia ja kaikkia kivoja juttuja. Musiikki oli vain niin pieni osa siitä koko maailmasta. Kaikki muut, ulkonäkö, Instagram-tilit ja imago painoivat todella paljon enemmän kuin musiikki.

Vain kuukausi debyyttilevyn julkaisun jälkeen 14 vuotias tyttö sairastui anoreksiaan ja joutui syömishäiriöklinikalle.


– Olin koko kesän siellä. Tein keikkoja klinikalta käsin. Otin tauon, koska olin niin heikko ja en pystynyt jatkamaan.

Rosenström kertoo pettyneensä musiikkiteollisuuden toimintaan, missä häntä ei ajateltu erillisenä ihmisenä vain artistina, jonka tehtävä on tuoda tuottoa yhtiölle.

Tähden kokemuksen mukaan, hän ei saanut musiikkipiireistä tukea sairauteensa. 

– En saanut levy-yhtiöltä tai muilta musiikkipiiristä mitään apua. Ihmiset kommentoivat aluksi, että näytät laihalta. Kukaan ei ikinä kysynyt, että onko kaikki ok. Tarvitsetko apua?

"Tuntui siltä, kun jokainen artisti tai biisintekijä olisi masentunut"

Tähti siirtyi 17-vuotiaana toiseen levy-yhtiöön ja päätti antaa musiikille uuden mahdollisuuden. Nainen teki töitä Los Angeleissa ja Monacossa.

Huumemaailma ja masentuneet artistit näyttäytyivät tuolloin entistä voimakkaammin.

– Tuntui siltä, kun jokainen artisti tai biisinkirjoittaja olisi masentunut. Kukaan ei voinut hyvin ja he vain menivät eteenpäin ja tekivät musiikkia. En ole nähnyt oikeassa musiikkimaailmassa ketään, joka olisi vain nauttinut siitä ja saanut jotain hyvää musiikinteosta.

Rakkaus pelasti ja raskaus helpotti anoreksiaa


Rosenström tapasi oikeustieteellisessä opiskelevan puolisonsa vuosi sitten. Silloin kuin hänellä oli kaikista vaikeinta syömishäiriön ja musiikkiteollisuuden tuoman ahdistuksen suhteen.

Tähti päätti lopettaa musiikin tekemisen kokonaan ja pari avioitui heinäkuun lopussa.

– Ilman rakkautta olisin miettinyt, että minulla ei ole mitään muuta. Olin niin rikki ja olisin ehkä kuitenkin jatkanut musiikkia, koska olin aina miettinyt, että musiikki on ainoa asia, joka tekee minusta minut. Siitä oli vaikeaa päästää irti.

Jatkossa laulaja haluaa keskittyä normaaliin elämään ja tulevaan vauvaan, joka syntyy ensi keväänä.


– Olen todella iloinen ja odotamme todella paljon, että vauva tulee. Tuntuu, että koko ajatukseni kehosta on parantunut raskauden myötä. Anoreksia tuntuu erilaiselta nyt kun minulla on lapsi vatsassa. En mieti enää, että olenko lihava. Koko kehon ajatus on muuttunut.

Myös musiikki omin ehdoin voi olla mahdollista tulevaisuudessa.

– Minulla on sellainen fiilis, että joskus tulevaisuudessa teen musiikkia. Rakastan musiikkia, mutta en tykkää musiikkiteollisuudesta.

Mollyn tarinan kertoi ensimmäisenä Yle X3M. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja