Huuhkajilla hurja arpaonni – Englanti vastaan Kansojen liigassa

Suomi arvottiin hurjaan lohkoon jalkapallon miesten Kansojen liigassa. B-liigassa pelaava Huuhkajat sai A-arvontakorista vastaansa kovimman mahdollisen vastuksen, viime kaudella korkeimmalta tasolta A-liigasta pudonneen Englannin.

Fifan rankingissa peräti kolmantena olevan Englannin lisäksi kakkosarvontakorissa olleen Suomen vastustajiksi nousivat kolmoskorista Irlanti ja neloskorista Kreikka.

Englannin lisäksi myös kaksi muuta Suomen lohkovastusta ovat kovaa luokkaa. Kreikka on Fifan rankingissa 47:s ja Irlanti 60:s. Suomen sijoitus on 59:s.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi arpaonnea Palloliiton tiedotteessa.

– Kyllähän se oli tiedossa, että B-liigassa on kovia maita. Kovin niistä tuli nyt meidän lohkoomme. Emme ole kohdanneet Englantia pitkään aikaan. Odotan sitä kohtaamista todella innolla, Kanerva sanoi.

Kanerva totesi, että "kokonaisuutena arpaonni oli ihan ok".

– Kohtasimme Irlannin Nations Leaguessa aiemmin ja voitimme silloin molemmat pelit. Kreikasta meillä on kokemuksia Nations Leaguesta ja EM-karsinnoista, Kanerva tuumi.

– Lohko on erittäin mielenkiintoinen. Uskon, että jokaisessa ottelussa tulee olemaan hyvä meininki. Olen varma, että nämä vastustajat houkuttelevat myös kannattajiamme katsomoon.

B-liigan lohkojen voittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi A-liigaan. Vastaavasti A-liigan lohkojumbot putoavat pykälää alemmas. B-liigan lohkokakkoset karsivat noususta A-liigan lohkokolmosten kanssa. B-liigasta alaspäin putoavat lohkojensa viimeiset. Lohkokolmoset karsivat paikastaan C-liigan lohkokakkosten kanssa.

Kansojen liigan lohkovaihe pelataan syys-marraskuussa. 

Kansojen liigan menestyksen lisäksi pelissä on myös mahdollisuus päästä mukaan MM-karsintojen jatkokarsintoihin. Jatkokarsintoihin MM-karsintojen 12 lohkokakkosen seuraksi pääsevät Kansojen liigan neljä parhaiten sijoitettua lohkovoittajaa, jotka eivät ole sijoittuneet MM-karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Juttua muokattu 8.2. kello 20.50. Lisätty Markku Kanervan kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat