Markku Kanerva ja Ari Lahti ottavat kantaa Huuhkajien arvontatulokseen – "Voi tulla kaupallisesti positiivinen yllätys"

Tulosruutu: Päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien Kansojen liiga -lohkoa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on suhteellisen tyytyväinen Huuhkajille arvottuihin lohkovastustajiin Kansojen liigassa. 

Suomi saa B-liigan kolmoslohkossa ensi vuonna vastaansa Bosnia-Hertsegovinan, Romanian ja Montenegron. Bosnia-Hertsegovina on tullut tutuksi sekä viime MM- että EM-karsinnoissa, joista Huuhkajien saldona sitä vastaan on kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.  Montenegro on puolestaan Huuhkajille täysin uusi tuttavuus ja Romania on viimeksi 2018 maaottelussa kohdattuna vastustajana jotain näiden väliltä.

– Ekat fiilikset: Ihan ok. Neljännessä lohkossa ovat Slovenia, Serbia ja Ruotsi. Jos me oltaisiin oltu siinä Norjan tilalla, se olisi ollut ehkä kaikkein hankalin, päävalmentaja Kanerva tuumi.

– Nämä muut kolme (B-liigan lohkoa) ovat minusta suhtkoht tasaisia. 

Ykköskorista Kanerva halusi välttää etenkin Ukrainan ja kolmoskorista Serbian. Huuhkajat nostettiin arvonnoissa kakkoskorista.

"Unelmalohkoonsa" Kanerva olisi ottanut Huuhkajia vastaan Islannin ykköskorista, Israelin kolmoskorista ja Armenian neloskorista. 

"Helppoja vieraspelejä ei ole odotettavissa"

Kanerva ounastelee, että varsin tasaiselta näyttävässä Huuhkajien lohkossa tullaan pelaamaan melko paljon ristiin. 

– Romania on varmaan ennakkosuosikki, lohkon suurin voittajasuosikki, jos ajatellaan ihan puhtaasti rankingia.

Romania on Fifa-rankingissa sijalla 44, Suomi 58:ntena, Bosnia-Hertsegovina 61:ntenä ja Montenegro 72:ntena. Montenegroakaan vastaan Kanerva ei vaivatonta urakkaa povaa.

– Jos ajatellaan (entisen) Jugoslavian maita ja pelaajatyyppejä, taitoa sieltä löytyy ihan varmasti. Ehdin katsoa pelaajalistaa, ja sieltä löytyy La Liga -pelaajia.

– On mielenkiintoista pelata ihan uutta vastustajaa vastaan ja alkaa scouttauspuolelta tutkia Montenegroa vähän tarkemmin.

Kanerva kiteyttää, ettei helppoja vieraspelejä ole lohkosta odotettavissa.

– Se on Zenicassa (Bosnia-Hertsegovinassa) koettu ja samoin Romaniassa. Varmaan fanaattinen kotiyleisö on kannustamassa Montenegroakin meidän vieraspelissämme.

Ruotsi olisi maittanut

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti myöntää, että kaupallisesti toiveissa olisi ollut pohjoismainen vastustaja, Islanti tai mieluiten Ruotsi.

– Ruotsi olisi ilman ollut kaupallisesti varmasti paras vastustaja. Oltaisiin varmasti saatu Olympiastadion täyteen ja hieno matsi ainakin kotona. Toki Islanti varmaan myös olisi ollut aika kiinnostava suomalaisyleisölle, Lahti kommentoi.

– Kaupallisesti ajateltuna tämä ei ehkä ihan se ihannelohko ole. Toisaalta luulen, että kaupallisuutta parantaa se, minkä "Rive" totesi, että tämä näyttää hyvin tasaiselta lohkolta. Tässä on ristiinpelaamista ja jännitys toivottavasti säilyy ihan syyskuun viimeisiin matseihin saakka.

Lahti uskoo, että liidossa oleva Huuhkajat on kiinnostava taistellessaan kärkipaikasta missä tahansa lohkossa.

– Tässä voi kaupallisesti tulla positiivinen yllätys.

Ylempään liigaan nousee lohkovoittaja. Euroopan jalkapalloliitto Uefa ei ole sen sijaan vielä selvittänyt, miten Kansojen liigasta voi päästä vuoden 2024 EM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat