Huuhkajien faneille hieno tunnustus – sykähdyttävä hetki EM-katsomossa toi palkinnon Fifalta

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan vuosigaalassa jaettiin palkintoja lukuisissa eri kategorioissa. Kannattajapalkinto meni sekä Suomen että Tanskan faneille maiden EM-kisojen avausottelun tapahtumista.

Suomen ja Tanskan kannattajat valittiin Fifan kannattajapalkinnon saajaksi ”hetkestä, joka kosketti koko jalkapallomaailmaa”.

Kööpenhaminan Parkenin katsomossa, Suomen maajoukkueen kannattajapäädystä, aloitettiin tunteikas vuoropuhelu Tanskan kannattajien kanssa. Ottelu oli tuolloin keskeytettynä Christian Eriksenin sairauskohtauksen vuoksi.

Christian Eriksenin nimi kaikui moneen otteeseen Parkenin lehtereillä, kun Suomen kannattajat huusivat tähtipelaajan etunimeä muun stadionyleisön vastatessa tämän sukunimellä.

– Sillä hetkellä tuimme myös vastapuolta, koimme yhteyttä. Tuimme Christian Erikseniä. Tragedian hetkillä meidän on pidettävä yhtä, Suomen maajoukkueen kannattajaryhmästä kommentoitiin Fifan gaalassa.

– Se, miten kannattajat yhdistyivät, teki tästä tunnelmasta ainutlaatuisen. Se osoittaa, että urheilun ydinarvot ja ihmisyys eivät tunne rajoja.

Suomen EM-kisojen avausottelun tapahtumat valittiin myös kotoisessa Urheilugaalassa vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi viime viikolla.

Fifan vuoden parhaina pelaajina palkittiin Bayern Münchenin ja Puolan hyökkääjä Robert Lewandowski sekä FC Barcelonan ja Espanjan keskikenttäpelaaja Alexia Putellas

Lue myös:

    Uusimmat