Huuhkajat-fanien teko valloitti Tanskan ulkoministerin – päätti kauniin viestinsä suomeksi

8:55
Video: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofod jakoi kiitosta Suomen jalkapallofaneille näiden toiminnasta Chistian Eriksenin pysäyttävän tilanteen jälkeen.

Tanskan keskikenttätähti Eriksen lyyhistyi lauantaina maahan Suomea vastaan pelatun jalkapallon EM-kisojen ottelun avausjakson lopussa. Eriksen sai sydänhierontaa, kunnes hänet vietiin kentältä pois ja hän pääsi sairaalaan.

Peli oli pitkään keskeytyneenä, ja sen aikana myös Suomen fanit osoittivat esimerkillistä tilannetajua. Huuhkajien fanit huusivat "Christian!" ja tanskalaiset vastasivat "Eriksen!"

– Illan ottelu ei unohdu ikinä. Toivomme kaikki Eriksenin täyttä toipumista! Kofod kirjoitti Twitterissä.

Perään hän osoitti kunniaa suomalaisille.

– Sydämellinen kiitos Suomen kannattajille, jotka huusivat "Christian!" ja nostivat meidän tanskalaisten mielialaa, kun kaikki näytti synkältä. Te ilmennätte reilua peliä! 

Kofod päätti muuten englanninkielisen viestinsä suomalaiseen sanaan.

– Kiitos!

Eriksenin kerrottiin olleen sairaalassa tajuissaan ja keskustelleen Tanskan pelaajien kanssa ennen ottelun jatkamista. Pelin jatkuminen oli ollut hänenkin toiveensa.

Huuhkajat voitti ensimmäisen arvokisaottelunsa Joel Pohjanpalon puskumaalilla 1–0.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja