Huuhkajien EM-karsintalohkossa dramaattinen loppu: kilpailijan valmentaja ehdottaa eroaan – luotsasi vasta toisen pelinsä!

Armenian jalkapallomaajoukkueessa on käynyt myllerrys, joka ei ole pysähtynyt. Päävalmentaja Abraham Khashmanyan tarjoutui eroamaan tehtävästään heti EM-karsintojen päätyttyä luotsattuaan vasta toisen ottelunsa Armenian peräsimessä.

Armenia kärsi karsintojen viimeisessä ottelussaan synkän 1–9-vierastappion lohkovoittaja Italiaa vastaan. Armenialla ei ollut enää mahdollisuutta EM-kisoihin, kun Suomi oli varmistanut lohkon toisena joukkueena pääsynsä sinne jo perjantain Liechtenstein-voitolla.

Khashmanyan oli Armenian kolmas päävalmentaja kuluneiden EM-karsintojen aikana. Hänet nimettiin tehtävään vasta muutama viikko sitten ja hän luotsasi ensimmäisen ottelunsa maan peräsimessä perjantaina 0–1-kotitappiossa Kreikkaa vastaan.

Palermossa Italiaa vastaan kärsitty nöyryytys vaikutti olevan Khashmanyanille liikaa.

– Tämän illan peli kuvastaa Armenian jalkapallon tämänhetkistä tilaa, Khashmanyan sanoi lehdistötilaisuudessa Football Italia -sivuston mukaan.

– Siitä hetkestä lähtien, kun otin tämän tehtävän vastaan, sanoin, että tämä tulisi olemaan tilanne. Otan vastuun, tämä kaikki on minun vikani. Tulimme tänne ilman että meillä oli monia lahjakkuuksia.

– Jos jalkapalloliittomme näkee tämän minun vikanani, voin erota huomenna. Jos ei, jos liitto päättää, että minun pitäisi jatkaa työtäni, sitten uudistan tämän joukkueen täydellisesti, koska minun näkemykseni mukaan mikään ei toimi niin kuin pitäisi.

Khashmanyanin mukaan Armenia "ei tehnyt mitään" Italiaa vastaan.

– Ei ole paljoakaan sanottavana tuollaisen tappion jälkeen. Kerroin vain totuuden.

Armenia tuli lohkossa lopulta viidenneksi.

J-lohkon lopputilanne:

1. Italia, 30 pistettä
2. Suomi 18
3. Kreikka 14
4. Bosnia ja Hertsegovina 13
5. Armenia 10
6. Liechtenstein 2

Lue myös:

    Uusimmat