Italia päätti EM-karsinnat hyytävään teurastukseen

Suomen lohkon voittanut Italia päätti jalkapallon EM-karsinnat brutaalilla 9–1-kotivoitolla Armeniasta.

Armenia taisteli vielä aiemmin lohkon toisesta EM-paikasta, jonka vei Suomi. Lohkon päätöspelissään Armenia kuitenkin vikisi täysin.

Italia johti ottelua avausjakson jälkeen jo 4–0 ja sama meno jatkui toisella jaksolla. Ciro Immobile ja Nicolo Zaniolo iskivät kaksi maalia mieheen.

Yhden maalin italialaisista viimeistelivät Nicolo BarellaAlessio Romagnoli, rangaistuspotkusta maalannut Jorginho, Riccardo Orsolini ja Federico Chiesa. Armenian ainokaisesta vastasi 1–8-kavennuksen 79. minuutilla kaukolaukauksella ampunut Edgar Babayan.

Suomi taipui päätöspelissään Kreikalle 1–2. Bosnia ja Hertsegovina puolestaan kukisti Liechtensteinin vieraissa 3–0.

Italia oli lohkossa ylivoimainen ykkönen voitettuaan kaikki 10 otteluaan. Suomi tuli toiseksi voitettuaan kuusi ottelua ja hävittyään neljästi.