Huuhkajat taistelee – Suomi kiinni jatkopaikassa Belgiaa vastaan

Suomen jalkapallomaajoukkue on EM-kisojen B-lohkon päätöskierroksella kiinni pudotuspelipaikkaan oikeuttavassa tuloksessa. Huuhkajat on Belgian kanssa avausjakson jälkeen tasatilanteessa 0–0.

Belgia on pitänyt Pietarissa pelattavassa ottelussa palloa suurimmaksi osaksi, ja jakson loppua kohden painopiste siirtyi vahvemmin Suomen maalille. Huuhkajien puolustus on kuitenkin pysynyt kompaktina, eivätkä belgit ole päässeet maalipaikoilla suuresti juhlimaan.

Romelu Lukaku karkasi vartin kohdalla pystyyn ja ampui niukasti ohi, mutta oli kuitenkin paitsiossa. Viitisen minuuttia myöhemmin Lukaku haki syöttöä Eden Hazardille boksiin, mutta Joona Toivio katkoi tilanteen oivalla sijoittumisella.

Avausjakson loppuminuuteilla Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky pysäytti Jeremy Dokun vaarallisen matalan laukauksen.

Suomi ei varsinaista maalipaikkaa ole vielä onnistunut luomaan, mutta se on pallonriistojen jälkeen pystynyt jauhamaan hetkittäin pitämään pelivälinettä hallussaan, kun Belgia ei ole prässännyt ärhäkästi.

Huuhkajien lupaavimmassa tilanteenpoikasessa Jere Uronen pelasi pallon Teemu Pukille Belgian rangaistusalueelle, mutta Pukki ei saanut palloa kunnolla kesytettyä, ja Belgian supertähti Kevin De Bruyne putsasi tilanteen.

Suomelle riittää tasapelikin varmasti pudotuspelipaikkaan, joten tämä tulos olisi Huuhkajille loistava.

Tanska johtaa B-lohkon toista päätöskierroksen ottelua Venäjää vastaan 1–0 Mikkel Damsgaardin kaukolaukauksesta iskemällä maalilla.