Huuhkajat tuhri tyhjästä maalista tolppaan – Wales rankaisi lopussa kirvelevällä tavalla

6:25
Huuhkajat selvisi vielä ensiminuuttien tilanteesta, kun Walesin maalia edelsi rike.

Suomen jalkapallomaajoukkue taipui Walesille 0–1-lukemin Kansojen liigan B-divisioonan avausottelussaan Helsingin Olympiastadionilla. Ottelusta jäi suomalaisittain kirpaiseva sivumaku, kun Leo Väisänen hukkasi huippupaikan ampumalla lähietäisyydeltä tolppaan.

Huuhkajien loistotilaisuus avautui toisen jakson alussa maalittomassa tilanteessa ottelun ensimmäisestä kulmapotkusta. Joel Pohjanpalo voitti pääpallon, ja Leo Väisäsellä oli tämän jälkeen tyhjä maali edessään, mutta hän latasi pallon läheltä lujaa tolppaan.

Vaikka Suomella oli varsinkin toisella jaksolla vahvoja vaiheita, jolloin se pisti Walesia ahtaalle, vieraat onnistuivat rankaisemaan Huuhkajia kirvelevästi ottelun loppupuoliskolla. Daniel James antoi nopeasta vastahyökkäyksestä syötön Suomen maalille, josta Kieffer Moore painoi pallon maalivahti Lukas Hradeckyn näppien kautta häkkiin. 

Huuhkajat oli selvinnyt aivan ottelun ensihetkillä säikähdyksellä, kun Daniel James osoitti ensi kerran vaarallisuutensa nousullaan pallon kanssa Walesin vasemmalla laidalla. Toisen jakson maalintekijä Kieffer Moore puski Jamesin keskityksestä pallon maaliin, mutta tätä osumaa ei hyväksytty, kun Moore oli repinyt aiemmin Suomen Daniel O'Shaugnessya.

Myöhemmin avausjaksolla myös Huuhkajat osui, mutta tilanne oli tuomittu jo paitsioksi, kun Joni Kauko latasi pallon Joel Pohjanpalon pudotuksesta alakulmaan.

Ensi kertaa A-maajoukkueessa pelannut Kuopion Palloseuran keskikenttäpelaaja Ilmari Niskanen lukeutui Huuhkajien onnistujiin ennakkoluulottomilla ja pirteillä pallollisilla otteillaan, vaikka puolustustyöskentelyssä olikin paikoin hiomista.

Samaan aikaan pelatussa lohkon toisessa ottelussa Bulgaria ja Irlanti päätyivät 1–1-tasapeliin. Suomi kohtaa seuraavaksi sunnuntaina Irlannin vieraissa Dublinissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja