Huuhkajat-tähti Lukas Hradecky palasi EM-kisojen kauhunhetkeen, lähettää painavan viestin UEFA:n suuntaan – "Ei se voi olla niin"

Huuhkajien tähtivahti Lukas Hradecky toivoo, että UEFA ja FIFA luovat jonkinlaisen säännön, jottei Christian Eriksenin tuupertumisen jälkeisiä hetkiä tulisi enää vastaan.

Hradecky seurasi läheltä jalkapallon EM-kisojen kauhistuttavinta hetkeä, kun Tanskan suurin tähtipelaaja Christian Eriksen tuupertui kentän pintaan sydänpysähdyksen seurauksena. Suomen ja Tanskan välinen ottelu jouduttiin keskeyttämään Eriksenin sairaskohtauksen vakavuuden vuoksi.

Joukkueet kuitenkin jatkoivat peliä vain tunteja myöhemmin, vaikka suurin osa tanskalaisista oli vielä täysin shokissa siitä, mitä Eriksenille tapahtui. Hradecky toivoo UEFA:lta, että vastaavien tilanteiden varalta kehitettäisiin sääntö, joka estää traumatisoituneita pelaajia joutumasta mahdottoman päätöksen eteen.

– Kaikki näkivät selvästi, että esimerkiksi Simon Kjär oli pihalla ja vieläkin täysin shokissa. Vastaavanlaisten tilanteiden varalta pitäisi olla joku protokolla, miten toimia, Hradecky toteaa Goalin mukaan.

– Se olisi auttanut kaikkia mukana olleita. Ei se voi olla niin, että traumatisoituneiden pelaajien pitäisi päättää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Tarvitsemme selkeän säännön, joka pistää ihmiset etusijalle ennen kaupallisuutta, Hradecky painottaa.

31-vuotias suomalaisvahti muistaa Eriksenin lyyhistumisen vieläkin vahvasti. Hradecky tajusi nopeasti, ettei nyt ollut kyse vain pienestä kaatumisesta.

– Se oli kamalaa. Koko tilanne näytti todella oudolta. Vaikka olin kaukana, tajusin nopeasti, että kyse oli jostakin vakavasta.

Lue myös:

    Uusimmat