Christian Eriksenin tilanne toi Tanskan päävalmentajan mieleen synkät muistot – "Se koskettaa minua erityisen paljon"

0:54
Christian Eriksen kuljetettiin pois Parkenin stadionilta ambulanssilla.

Suomen ja Tanskan välisessä ottelussa jalkapallon EM-kisoissa koettiin kauhunhetkiä, kun Christian Eriksen lyyhistyi maahan kesken ottelun. Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kertoi joutuneensa aiemmin tilanteeseen, jossa menettää yhden pelaajansa kesken ottelun.

Huuhkajien ottelun ensimmäinen puoliaika läheni loppuaan, kun Eriksen yhtäkkiä romahti kentän pintaan. Hän sai nopeasti apua ja hänet siirrettiin sairaalahoitoon ensiavun jälkeen. Eriksenin tila on nyt vakaa. Hjulmandin mieleen palasivat synkät muistot Tanskan maajoukkuetähden romahduksen jälkeen.

– Se koskettaa minua erityisen paljon. Olen valmentajana kokenut tilanteen, jossa menetimme yhden pelaajan. Minusta tuntuu, että se merkitsee jotain, Hjulmand kertoi.

Hjulmand ei maininnut pelaajan nimeä, mutta hän tarkoitti Berlingsken mukaan todennäköisesti Jonathan Richteriä. Tanskalaispelaajaan osui salama kesällä 2009 pelatussa harjoitusottelussa. Hjullmand toimi tuolloin FC Nordsjällandin päävalmentajana.

Richter selvisi onnettomuudesta, mutta hänen vasen alajalkansa jouduttiin amputoimaan. 24-vuotiaan pelaajan ura päättyi tuohon päivään.

Huuhkajat otti 1-0 voiton Tanskasta Joel Pohjanpalon maalilla. Turnaus jatkuu Tanskan osalta torstaina ottelulla Belgiaa vastaan. Suomi kohtaa keskiviikkona Venäjän.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja