"Kuvitelkaa, miltä tuntuu tehdä töitä näiden totuudenvääntäjien kanssa" – erikoinen somepäivitys ilmestyi hallinnon tilille kesken Johnsonin puheen

1:40
Voit katsoa videolta pääministerin puheen, jossa hän ottaa kantaa Cummings-kohuun.

Britannian pääministerin Boris Johnsonin puheen aikana hallituksen viralliselle Twitter-kanavalle ilmestyi erikoinen päivitys, joka poistettiin pian ilmestymisen jälkeen. 

Johnsonin neuvonantajan Dominic Cummingsin eroa vaadittu sen jälkeen, kun kävi ilmi, että Cummings oli rikkonut koronaeristysmääräyksiä. 

Cummings oli matkustanut yhdessä koronaa sairastavan vaimonsa ja tyttärensä kanssa satojen kilometrien päähän lähelle vanhempiaan, vaikka samaan aikaan hallitus oli nimenomaan vaatinut kansalaisia pysymään kotona. 

Johnson puolusti neuvonantajansa toimintaa illan tiedotustilaisuudessa. Sitten hallituksen viralliselle Twitter-kanavalle ilmestyi sangen erikoinen päivitys.

– Ylimielinen ja hyökkävä. Kuvitelkaa, miltä tuntuu tehdä töitä näiden totuudenvääntäjien kanssa, Twitter-tilin tekstissä kirjoitettiin.

Päivitys poistettiin 10 minuutin jälkeen, mutta se ehti kerätä Independentin mukaan jopa 40 000 tykkäystä ja 25 000 jakoa ennen katoamista. Sitten ilmoitettiin, että luvaton somepäivitys on poistettu ja asiaa tutkittaisiin.

Jopa Harry Potter -kirjailija J. K. Rowling liittyi kuumana käyvään somekeskusteluun.

– Kun saatte selville kuka hän on, kertokaa meille. Haluan lahjoittaa hänelle vuoden palkan.

Entinen ammattijalkapalloilija, urheilujuontaja Gary Lineker puolestaan käytti tilaisuuden irvaillakseen hallituksen päätökselle olla puuttumatta Cummingsin toimintaan.

– Hallituksen neuvonantaja teki luvattoman matkan. Neuvonantajaa ei poisteta eikä asiaa tutkita, Cummings sanaili.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja