Washingtonin mellakoihin osallistuneen muusikon fanikunta raivostui – nyt mies on FBI:n etsintäkuulutettujen listalla

Tällaisia henkilöitä kongressiin tunkeutui: Salaliittoteoreetikkoja ja äärioikeistoaktiiveja – yksi anelee nyt anteeksiantoa amerikkalaisilta 3:08
Katso videolta minkälaisia ihmisiä kongressirakennukseen tunkeutuneet ihmiset ovat.

Viranomaisten julkaisemat kuvat ovat johtaneet jo useiden ihmisten tunnistamiseen. Liittovaltion keskusrikospoliisin FBI:n etsintäkuulutettujen joukossa on myös heviyhtye Iced Earthin kitaristiksi ja perustajajäseneksi tunnistettu Jon Schaffer.

Muun muassa suomalainen Kaaoszine -verkkojulkaisu kertoo yhtyeen fanien raivostuneen kitaristin osallistumisesta Capitol Hillin levottomuuksiin. 

– Ei, ei, ei, ei, ei! Sydämeni särkyy. Rakastan Iced Earth -yhtyettä, se on yksi lempiyhtyeistäni. Miksi menit tekemään tuollaista? En tahdo luopua loistavasta musiikista, mutten myöskään halua kannattaa fasismia, eräs fani twiittasi.

– Heitin juuri menemään 20 vuotta vanhan bändihupparini. Jon Schaffer ylitti rajan, toinen twiittasi.

Kiittävät faneja tuesta

Kaksi Iced Earth -yhtyeen jäsentä julkaisi Instagram -tileillään tiedotteen, jossa he muun muassa kiittävät fanejaan tuesta sekä kertovat ja tuomitsevansa keskiviikon mellakat ja väkivaltaisuudet. Tiedote on luettavissa täältä ja täältä.

Keskiviikon mellakoinnissa menehtyi yhteensä viisi ihmistä ja kymmeniä loukkaantui. Tähän mennessä ainakin yli 80 ihmistä on pidätetty. Liittovaltion keskusrikospoliisi FBI lupaa yli 40 000 euron palkkion kiinniottoon johtaneesta vihjeestä, mellakointiin liitetyn putkipommitapauksen kohdalla. 

Lue myös:

    Uusimmat