Huuhkajat-luotsi Markku Kanerva lupaa muutoksia Suomen kokoonpanoon – "Tämä on meille haastava peli"

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva aikoo tehdä muutoksia kokoonpanoonsa, kun Suomi haastaa Ukrainan sunnuntaina.

Huuhkajat avasi MM-karsinnat 2-2-tasapelillä Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Ottelun jälkeen Huuhkajat-leirin kasvoilta paistoi pettymys, sillä joukkue jahtaa tosissaan paikkaa MM-kisoista.

Haaste ei helpotu sunnuntainakaan, kun vastaan asettuu vahva Ukraina, joka on ennakkoasetelmissa Ranskan ohella karsintalohkon kärkisuosikki.

– Jos ajatellaan lähtökohtia näihin karsintoihin, Ranska on monien papereissa ykkössuosikki ja Ukraina kakkonen. Jotta pääsemme kamppailemaan lopputurnauspaikasta, täältäkin olisi kotiin viemisiksi saatava jotain pisteiden muodossa, Kanerva ennakoi ottelun lehdistötilaisuudessa.

Ukraina on Suomelle haastava koetinkivi. Kanerva tiedostaa, että pistetilin kartoittaminen vaatii Huuhkajilta erinomaista esitystä.

– Se on ihan selvää, että tämä on meille haastava peli. Peleihin lähdetään samasta asetelmasta, että tavoitellaan sitä voittoa. Sen toteutumiseksi meidän pitää tehdä tiettyjä asioita erittäin hyvin ja venyä joukkueena.

Suomi pelaa käynnissä olevan maajoukkuetauon aikana kolme peliä viikon sisällä, minkä vuoksi kokoonpanossakin tullaan näkemään rotaatiota. Kanerva lupailee muutoksia kokoonpanoon jo
Ukraina-peliin.

– Kyllä siihen tulee. Sanotaan näin, Kanerva hymyilee.

Lue myös:

    Uusimmat