Huuhkajat-kapteeni pettyi Unkari-tappiosta: "Tuntui, että jäätiin junan alle"

Huuhkajien päätösottelussa paljon puutteita –"Jäätiin junan alle" 2:36

Suomen jalkapallomaajoukkue hävisi sunnuntaina Kansojen liigan lohkovaiheen päätösottelun Unkaria vastaan lukemin 2-0. Huuhkajien kapteenina toiminut Paulus Arajuuri oli pettynyt tapaan, jolla turnauksen lohkovaihe tuli päätökseen. Arajuuri kertoi MTV Sportille ajatuksiaan ottelusta ja koko matkasta. 

Kuvan videolla Paulus Arajuuren haastattelu.

Ottelu ratkesi Huuhkajien puolustuspään virheisiin, eikä Tim Sparvia kapteenia tuurannut Arajuuri ollut juurikaan tyytyväinen oman joukkueen esitykseen.

– En tiedä, itselle jäi sellainen fiilis, että ei pelattu tänään hyvin. Meidän joukkuepelaaminen on ollut niin saumatonta, ja aina on ollut tuki sekä varmistukset kunnossa. Tänään ei, tuntui, että jäätiin junan alle. Ei tehty niitä juttuja, jotka ovat antaneet meille tämän menestyksen, Arajuuri sanoi.

– Se jäi harmittamaan. Hieno matka on takana ja paljon positiivisia muistoja sekä lohkovoitto. Nyt jää sitten vähän katkera maku suuhun. Tämä ei ollut missään nimessä se peli, mitä me toivoimme, Arajuuri jatkoi. 

Tanskan pääsarjan Bröndbyn paidassa pelaava Arajuuri sai otteluun uuden toppariparin, kun Crotonen Sauli Väisänen oli nostettu avauskokoonpanoon. Yhteensä muutoksia avauskokoonpanoon oli tehty neljä kappaletta. Arajuuren mielestä hän joutui ohjeistamaan muuta joukkuetta tavanomaista enemmän. 

– Joo, mutta jätkien olisi pitänyt tänään ohjeistaa minuakin. Tuntui, että me emme olleet yhdessä, emme olleet tarpeeksi lähellä. Se ei haittaa, missä pelissä tai minkälaisen paineen alla ollaan, niin aina on ollut sellainen tunne, että ollaan lähellä toisiamme. Meillä on välit kiinni, mutta tänään tuntui siltä, kuin se olisi hajonnut. Tehtiin sellaisia virheitä, joita ei olla aiemmin tehty, ja se kostautui, Arajuuri totesi.

Arajuurelle jäi kuitenkin koko alkulohkon matkasta joukkueen kanssa lämpimiä muistoja tappiosta huolimatta. 

– Koko matkalta juuri se, että kaikissa muissa peleissä ollaan onnistuttu sen nöyryyden, kurinalaisuuden ja saumattoman joukkuepelaamisen suhteen. Sitten, kun saa tämän tappion pureskeltua, niin pystyy varmasti nauttimaan siitä fiiliksestä, että me voitettiin lohko ja päästään pudotuspeleihin. Uskoni tähän joukkueeseen ei horju yhtään, tänään oli huono päivä, tänään ei ansaittu enempää. Homma jatkuu, tappiot kasvattavat eniten, Arajuuri päätti.

EM-karsintojen lohkot arvotaan 2. joulukuuta. Kansojen liigan pudotuspelit pelataan keväällä 2020.

Lue myös:

    Uusimmat