Huuhkajajuhlat ruuhkauttivat sairaalan tapaturmapäivystyksen: "Ihmiset olivat kolauttaneet päänsä tai pudonneet korkealta"

Huuhkajafani murtui kyyneliin: Mä oon 50 vuotta odottanut 0:24
Nyt meni tunteisiin – Huuhkaja-fani puhkesi kyyneliin MTV:n suorassa lähetyksessä!

Huuhkajien EM-kisaportit avannut Liechtenstein-voitto toi liikennettä myös Helsingin Meilahdessa sijaitsevan Haartmanin sairaalan päivystykseen.

Tuskin ovat Helsingin kadut olleet koskaan marraskuun puolivälissä niin täynnä kuin Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen perjantaisen voiton jälkeen.

MTV Uutiset raportoi tuoreeltaan, miten jalkapallon ystävät kerääntyivät tuhansittain urheilujuhlinnan pääkallopaikalle, Havis Amandan patsaalle EM-kisapaikan varmistuttua.

Kun väki hulinoi, ei vammoiltakaan säästytä.

MTV Uutisten tavoittama lääkäri Aino Salmiheimo Haartmanin sairaalan pientraumapäivystyksestä kertoo, että huuhkajajuhlat toivat hulinaa myös päivystyksen oville.

Päävammoja ja raajamurtumia

– Meillä oli liikennettä pitkin viikonloppua, mutta se ei sinällään ole poikkeuksellista, hän kertoo.

Silti "huonon sään viikonlopuksi" Haartmanissa oli normaalia enemmän potilaita.

– Monet olivat tulleet juuri huuhkajajuhlista. Kyllä se näkyi.

Salmiheimon mukaan päivystykseen oli tultu ensisijaisesti pääruhjeiden ja raajamurtumien takia.

– Suuri osa tapaturmista oli tapahtunut humalassa. Ihmiset olivat kolauttaneet päänsä, kaatuneet tai pudonneet korkealta. Putoamisvammat olivat ensisijaisesti käsiin ja jalkoihin kohdistuneita murtumia.

Kuitenkin keväisiin leijonien kultariehaan verrattuna itsensä telonutta juhlakansaa oli vähemmän.

– Silmämääräsiesti arvioiden tämä viikonloppu oli leijonajuhlia aavistuksen rauhallisempi. Varmasti vuodenaikakin vaikuttaa ja hillitsee railakkaampaa meininkiä.

Lue myös:

    Uusimmat