Poliisi keskeytti satojen ihmisten katubileet Helsingissä perjantaina: Turvaväleistä ei välitetty, kun väki juhli kaduilla ravintoloiden sulkeuduttua – katso video

Ihmiset kokoontuivat tanssimaan DJ:n musiikin tahtiin, kun baarit sulkeutuivat – poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen 3:29
hmiset kokoontuivat tanssimaan DJ:n musiikin tahtiin, kun baarit sulkeutuivat – poliisi joutui puuttumaan tilanteeseen

Suomessa vietettiin nyt ensimmäistä kertaa viikonloppua koronarajoitusten höllentämisen jälkeen. Koronarajoitusten vuoksi baarit menevät kiinni jo kello 23, mutta monen tekisi mieli jatkaa illanviettoa pidempään.

Komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisista kertoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, miten viikonloppu sujui viranomaisten silmin.

Muun muassa Helsingin Simonkadulla keskustan tuntumassa kokoontui puolen yön aikaan perjantaina satojen ihmisten joukko kuuntelemaan DJ:n soittoa.

Poliisi ei ollut saanut etukäteen ilmoitusta laajasta kokoontumisesta.

– Tieto tuli, kun ihmiset häiriintyivät metelistä, soittivat hätäkeskukseen ja poliisit menivät paikalle. Kello oli aika paljon ja musiikki kovaäänistä. Kehotimme tapahtumanjärjestäjää lopettamaan musiikinsoiton ja niin tapahtuikin, hyvässä hengessä, Sinivuori kertoo.

Metelikeikkoja puoliltaöin

Poliisi ei Sinivuoren mukaan ole varautunut koronarajoitusten aiheuttamiin poikkeustilanteisiin, kuten väkijoukkojen kerääntymisiin mitenkään erityisellä tavalla. 

– Olemme aina valmiina.

Komisario luonnehtii mennyttä viikonloppua tehtäväkirjoltaan tavanomaiseksi. Viikonloppu ei ollut sen vilkkaampi kuin tavallisestikaan kesäaikaan.

– Baarit menivät kiinni kuten pitikin, eikä ihmisiä jäänyt mitenkään vellomaan tuonne kadulle, vaan he menivät koteihinsa. Mutta kyllä metelikeikkoja sitten puolenyön jälkeen tuli ja kotihälytystehtäviä, mutta ei mitenkään poikkeuksellisesti, Sinivuori summaa.

Katso komisarion koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat