Hurstin ruoka-apu sinnittelee koronakriisinkin keskellä – yksikin tartunta henkilökunnassa on kuitenkin liikaa: ”Sitten suljemme ovet kokonaan”

Mitä hallituksen toimet tarkoittavat leipäjonoille? Heikki Hursti kertoo, miten koronalta suojaudutaan ruoka-avussa 3:40
Heikki Hursti kertoi aiemmin, miten koronalta suojaudutaan ruoka-avussa.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut myös Heikki Hurstin ruokajakeluun.

Vuonna 1983 perustetun Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry:n oma ruokajako on periaatteessa jäissä, mutta Hurstin yhdistys tekee ruokapusseja valmiiksi Helsingin kaupungin ja kirkon kanssa.

– Niitä on viety kahteen paikkaan, kirkon diakoniakeskukseen ja Malmille. Ruokaa on jaettu näissä pisteissä kaksi kertaa viikossa, toiminnanjohtaja Heikki Hursti kertoo.

Jatkossa jakoja supistetaan vielä niin, että ruokapusseja on tarjolla kerran viikossa.

– Emme halua altistaa omaa henkilökuntaamme. Meillä on ollut jo pitkään käytössä käsidesit ja ahkera käsienpesu. Kasvonaamareitakin on niitä haluaville. Jakopisteillä on huomioitu turvavälit, Hursti sanoo.

Henkilökuntaan mahdollisesti osuvalla koronavirustartunnalla olisi kovat seuraukset ruoka-avun kannalta.

– Jos tulee yksikin tartunta, niin sitten suljemme ovet kokonaan, Hursti toteaa.

”Ihmisiltä on tullut kiitosta”

Koronan vaikutusta ruoan tarpeeseen Hursti ei osaa arvioida, koska viruksen myötä aiemmin käytössä olleista ”leipäjonoista” on luovuttu.

– Teemme vain ruokakasseja, mutta kyllähän niitä käy toista tuhatta ihmistä hakemassa, Hursti tietää.

Ruokakassien sisältö on jonkin verran muuttunut koronaviruspandemian myötä. Hurstin yhdistys ei enää hae kaupoista hävikkiruokaa.

– Saadaan hyvin muualtakin. Hyviä eineksiä ja hedelmiä, kuivamuonaa. Poikkeustilanne tai ei, niin yritykset ovat hyvin jatkaneet tätä toimintaa, Hursti kertoo.

Korona-ajan ruokakasseista on tullut kehuja.

– Ihmisiltä on tullut kiitosta, että onpa hyvät ja reilut ruokakassit, Hursti kertoo.

Lopuksi Heikki Hursti haluaa vielä lähettää terveisiä suomalaisille.

– Toivon kaikille kärsivällisyyttä, terveyttä ja hyvinvointia – yritetään mennä eteenpäin rohkealla mielellä kaikesta huolimatta.

Lue myös:

    Uusimmat