Hurrikaanin runtelelema Acapulco kaaoksessa: Ihmisiä tunkeutunut toisten koteihin

Viitoshurrikaaniksi äitynyt Otis-myrsky iski Meksikoon  – Dramaattinen näky hotellin parvekkeelta 2:05
Katso videolta, miltä Otis-myrskyn tuhot näyttivät Meksikossa.

Meksikossa osa Otis-hurrikaan runteleman Acapulcon rantakaupungin asukkaista vartioi naapurustojaan ryöstelyltä viidakkoveitsin ja pesäpallomailoin aseistettuna.

Progreson alueella paikalliset ovat käyttäneet metallisia kattopaneeleja ja muita hurrikaani Otisin jälkeensä jättämää romua tukkiakseen sisäänkäynnit kaduille.

–  (Illan tultua) ihmiset tekevät barrikadeja estääkseen toisilta pääsyn. He käyttävät sitä, mitä lojuu kadulla, paikallinen asukas Salvador Chavez kertoo AFP:lle.

Chavezin mukaan ihmisten on havaittu myrskykatastrofin jälkimainingeissa tunkeutuvan toisten koteihin.

Otisin rantautumisen jälkeen supermarkettien hyllyt oli nopeasti kaluttu paljaaksi ryöstelyaallon myötä.

Osa kiinteistönomistajista on turvautunut aseellisiin vartijoihin ryöstelyn estämiseksi.

Acapulco veti aikoinaan puoleensa Hollywood-tähtiä, mutta kaupungin turvallisuustilanne on heikentynyt viime vuosina, pitkälti huumekartelleihin yhdistetyn väkivallan vuoksi.

Myrsky surmasi lähes 50

Otis rantautui Acapulcon alueelle noin viikko sitten ja aiheutti laajoja sähkö-, vesi- ja puhelinkatkoksia. Viestintäyhteyksien katkeaminen alueella on vaikeuttanut vahinkojen laajuuden arviointia. Yhteyksiä on onnistuttu kuitenkin palauttamaan useilla alueilla.

Hallituksen mukaan myrskyn jäljiltä tiedetään kuolleen ainakin 46 ihmistä, joista kolme oli ulkomaalaisia. Lisäksi lähes 60 ihmistä on kadoksissa.

Meksikon rannikkoa lähestyessään Otis-myrsky voimistui nopeasti viisiportaisen Saffirin-Simpsonin asteikon korkeimpaan luokkaan, mikä yllätti viranomaiset.

Alueelle on lähetetty avustustoimiin tuhansia sotilaita, jotka auttavat jakamaan ruokaa ja vettä. Tuhoalueille on lähetetty myös lääkäreitä, jotka tarjoavat hoitoa sitä tarvitseville.

Lue myös:

    Uusimmat