Otis-myrsky jätti jälkeensä mittavat tuhot Meksikossa – hotellin asukas kuvasi dramaattisen näyn parvekkeelta

Viitoshurrikaaniksi äitynyt Otis-myrsky iski Meksikoon  – Dramaattinen näky hotellin parvekkeelta 2:05
Katso videolta, miltä Otis-myrskyn tuhot näyttivät Meksikossa.

Meksikossa viranomaiset ovat pyrkineet toimittamaan hätäapua, palauttamaan katkenneet viestintäyhteydet ja arvioimaan myrskytuhoja rantakaupunki Acapulcossa, jonne hirmumyrsky Otis osui aiemmin tällä viikolla.

Kaupungista julkaistuissa kuvissa näkyy mittavia tuhoja, ja kaupungin asukkaat ovat kertoneet veden ja sähkön katkeamisesta. Humanitaarista apua kuljettava saattue pyrkii noin 780  000 asukkaan Acapulcoon maateitse, koska lentokenttä on suljettu.

Pelastusviranomaisten mukaan vahingoista ei ole vielä arviota, koska viestintäyhteydet eivät toimi.

Katso ylläolevalta videolta hotellin 21. kerroksesta kuvattu 

Myrsky heikentyi hieman saavuttuaan Meksikoon

Otis heikentyi korkeimmasta viitosluokasta neloseen saavuttaessaan Meksikon rannikon lähellä Acapulcon rantalomakeskusta keskiviikkona, kertoi Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus (NHC).

Vaikka myrsky hieman heikentyikin, NHC varoitti sen silti tuovan mukanaan erittäin kovia tuulia, kaatosateita ja hengenvaarallisen myrskyvuoksen. Keskuksen mukaan Otisin tuulet puhalsivat noin 74 metriä sekunnissa hurrikaanin rantautuessa Meksikoon.

Meksikon presidentti Andres Manuel Lopez Obradorkehotti sosiaalisessa mediassa ihmisiä siirtymään hätäsuojiin ja pois jokien, purojen ja rotkojen lähettyviltä.

Acapulcossa ihmiset täydensivät ennen myrskyn iskemistä elintarvikevarastojaan ja suojasivat ikkunoitaan levyillä. Sähköt Acapulcosta ja sen lähialueilta oli katkaistu varotoimena jo aikaisemmin.

–  Eipä taideta tehdä retkiä tänään. Jos myrsky osuu tänne, seuraukset voivat olla katastrofaaliset, kiteytti veneretkiä Acapulcossa järjestävä Carolina Torres.

Lue myös:

    Uusimmat