Hurjien huhujen ympäröimä Charles Leclerc taustoitti kautensa käännettä

Kimi Räikkösen korvaajaksi Ferrarille huhuttu Charles Leclerc väisti Silverstonen lehdistötilaisuudessa kysymykset ensi kaudesta ja keskittyi kommentoimaan kehitystään Sauber-tallissa.

MAINOS

F1-kisaputki jatkuu C Morella –
seuraavaksi Silverstone!

Perjantai: Harjoitukset klo  15.55
Lauantai: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Britannian GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä​​​​​​​​​​​​​​

Leclerc on ajanut pisteille tällä kaudella jo viisi kertaa ja on kolmen kisan pisteputkessa. Tulokset ovat ylittäneet odotukset.

– On tietysti mielenkiintoista olla tässä projektissa. Kehitymme kisa kisalta. He (tiimi) tuovat uudistuspaketteja ja menemme lähemmäksi kärkeä, mikä on hyvä nähdä, Leclerc kommentoi.

Leclercin sopimus Sauberin kanssa kattaa vain tämän kauden. Kysyttäessä ensi vuodesta, antoi Leclerc odotetunlaisen kiertelevän vastuksen.

– Katsotaan sitten ensi vuotta. Täytyy katsoa, mitä tilaisuuksia saan ja nähdään sitten. Nyt keskityn tähän vuoteen. Yritän kehittää autoa. Mielestäni olemme ylittäneet odotukset. Tiiminä en usko, että olisimme odottaneet kehittyvämme näin hyviksi.

Leclercin kausi alkoi kehnosti. Huhtikuun lopulla ajetusta Bakun kisasta alkaen alkoi aivan eri meininki.

Leclercin mukaan yllättävä muutos johtui paremmasta tuntumasta auton säätöihin.

– Se mitä pyysin autolta, oli täysin pielessä kolmessa ensimmäisessä kisassa. Kun on negatiivisessa kierteessä, tekee enemmän virheitä ja kaikki menee huonosti.  Sitten ymmärsin, millaisen balanssin haluan tältä autolta, ja kun saavuin Bakuun, sain tasapainon kuntoon. Menimme hyvään suuntaan ja oli helpompaa puskea äärirajoilla. Kun autoa oli helpompi ajaa, oli se iso askel.

Sauberin pääsponsorille Alfa Romeolle Silverstonen kisa on erityinen. Voitettiinhan historian ensimmäinen F1-sarjaan kuulunut osakilpailu 1950 Silverstonessa Alfa Romeon autolla. Voittajana oli maailmanmestari Giuseppe Farina.

– Kuulin asiasta vasta tänään. Tämä on erityinen kisa tiimille. Tällä hetkellä emme voi taistella voitosta, mutta toivon voivani tuoda tiimille hyvän tuloksen ja taistelevani pisteistä. Mutta tänä viikonloppuna emme voita, Leclerc sanoi perinteistä.


Lue myös:

    Uusimmat