Hurjan tempun tehneelle Tuukka Raskille megalomaanista hehkutusta – ”Valtava syy, miksi olemme tässä”

Huomenta Suomen Tulosruutu 10.05.2019 3:25
Tuukka Rask on torjunut voitosta voittoon NHL:n idän konferenssifinaaleissa.

Boston Bruins on vain voiton päässä Stanley Cupin loppuotteluista jääkiekkoliiga NHL:ssä, ja suuri sulka tästä menee maalivahti Tuukka Raskin hattuun. Rask on pysäyttänyt Carolina Hurricanesin vakuuttavalla torjuntatyöskentelyllä kolmesti putkeen, ja otteluvoitot ovat Bostonille jo 3–0.

Viime yön 2–1-voitossa Rask venyi jälleen useisiin mahtipelastuksiin ja kirjautti kaikkiaan 35 torjuntaa. Ottelun ykköstähdeksi valittu suomalainen teki huiman tempun varsinkin avauserän 20 torjunnallaan päästämättä periodin aikana maaliakaan.

Boston-hyökkääjä Patrice Bergeron kiteytti Raskin merkityksen komein sanoin.

– Rask on aina tyyni ja rauhallinen. Juuri nyt hän on huippuiskussa. Hän on ollut loistava. Hän on valtava syy, miksi olemme tässä juuri nyt, Bergeron kommentoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Ottelun kaikki kolme maalia tehtiin toisessa erässä. Bostonin veivät 2–0-johtoon Chris Wagner ja Brad Marchand, ja Carolinan ainokaisen lämäsi Calvin de Haan. Alustajina hurrikaanien osumaan toimivat Justin Faulk ja hyökkäyspään aloituksen voittanut Sebastian Aho, joka venytti pisteputkensa jo viiteen otteluun (3+4=7).

Carolina onnistui muutoinkin luovimaan maalipaikkoja, mutta Rask oli ottelun hahmo.

– Me esiinnyimme täsmälleen, miten halusimme, mutta se ei kantanut hedelmää. Olen ylpeä siitä, miten pelasimme, Carolinan päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat