Hurja tappioputki ei vaivannut – Suomen lentopallomaajoukkueluotsi jatkaa tehtävässään

Joel Banks jatkaa miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajana. Lentopalloliitto ja brittivalmentaja jatkavat yhteistyötä kohti vuoden 2021 EM-kotikisoja, liitto kertoi tiedotteessa.

Banksin 2,5 vuoden sopimuksessa oli irtisanomispykälä, mutta kumpikaan osapuoli ei käyttänyt sitä. Sopimusta tarkasteltiin syyskuisten EM-kisojen jälkeen. Banksin johdolla suomalaiset etenivät Sloveniassa pelatusta EM-alkulohkosta jatkoon, mutta hävisivät ensimmäisen pudotuspelin Ranskalle. Englantilaisluotsin saldo Suomen peräsimessä ei ole mairitteleva, sillä hänellä on tilillään vain kaksi voittoa virallisissa otteluissa. Ensimmäisen voiton saavuttamiseen vaadittiin 19 ottelua.

Banks tuli suomalaisten valmentajaksi viime keväänä, kun Tuomas Sammelvuo siirtyi Venäjän maajoukkuevalmentajaksi. Ennen EM-kisoja joukkue kulki kesällä tappiosta tappioon.

–  Banks tuli uutena valmentajana haastavaan tilanteeseen keväällä. Vaikka tappioita kertyikin roimasti, työ joukkueen kanssa on ollut läpi kesän tinkimätöntä. Tulokset näkyivät syksyn EM-kisoissa, jossa meillä oli hyvin johdettu ja taktisesti hyvää peliä pelaava joukkue, Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho kommentoi tiedotteessa.

Vuoden 2021 EM-kisojen yksi neljästä alkulohkosta pelataan Tampereella elo-syyskuussa 2021. Muut vahvistetut järjestäjämaat ovat Viro ja Tshekki, mutta neljäs isäntämaa on vielä vahvistamatta.

Lue myös:

    Uusimmat