Hurja saavutus! Tässä on maailman ensimmäinen aurinkovoimalla kulkeva veturi

Kalifornialaiset keksijät kehittivät maailman ensimmäisen aurinkovoimalla kulkevan veturin 1:48
Katso video maailman ensimmäisestä aurinkovoimalla kulkevasta veturista!

Kalifornialainen keksijäkaksikko ylsi viime viikonloppuna melkoiseen saavutukseen, kun heidän kehittämänsä aurinkovoimalla kulkeva veturi pääsi ensimmäiselle testiajolleen. 

– Mielestäni on tärkeää, että teknologian kanssa leikitään hieman ja että erilaisia kokeita tehdään, Eric Houston kertoo. 

Houstonin ja Marco Fucci di Napolin kehittämä veturi on 12 metriä pitkä eikä siinä ole lainkaan erillistä akkua. Akun sijaan hevosvoimia tuottaa 22 veturin päälle asennettua aurinkopaneelia. Paneelien avulla auringosta kertyvä energia pystyy tuottamaan veturille 10 hevosvoimaa.  

Taannoisen testiajon tarkoituksena oli selvittää, kuinka nopeaan vauhtiin veturi kiihtyisi. Koska kyseessä on maailman ensimmäinen aurinkovoimalla kulkeva lokomotiivi, saavutettava huippunopeus olisi joka tapauksessa maailmanennätys. 

Juna onnistui lopulta kiihdyttämään juuri alle viidenkymmenen kilometrin tuntivauhtiin. 

Aurinkovoimalla tuskin kuljetetaan raskaita junia vielä moneen vuoteen. Keksijöiden seuraavana tavoitteena onkin rikkoa kaikkien aurinkovoimalla kulkevien ajoneuvojen nopeusennätys, mikä on tällä hetkellä hieman yli 90 kilometriä tunnissa. 

Lue myös:

    Uusimmat