Hurja NHL-karuselli: Stanley Cupin voitto, pelaajakauppa, ulososto – ja takaisin mestareihin?

NHL-seura Colorado Avalanche on ostamassa puolustaja Brooks Orpikin sopimuksen ulos.

Jutun videolla Washington Capitalsin cuphuumaa.

Sopimuksen ulos ostaakseen Avalanche asetti Orpikin lauantaina niin sanotulle ehdottomalle waiver-listalle. Listavuorokauden tultua täyteen pelaajan oikeudet palasivat seuralle, jolla on nyt mahdollisuus ostaa sopimus ulos.

Viimeisellä sopimuskaudellaan Orpikin oli määrä nostaa 4,5 miljoonan dollarin suuruinen vuosipalkka.

Viime viikot ovat olleet Orpikille tapahtumarikkaat. Aiemmin kesäkuussa hän oli voittamassa Washington Capitalsin joukkueessa Stanley Cupia. Perjantaina Capitals, joka tarvitsee tilaa palkkakaton alle, lähetti Orpikin Avalancheen osana pelaajakauppaa.

Vielä erikoisemman tilanteesta tekee se, että Capitals saattaa kiinnittää Orpikin uudelleen. Kanadalaismedia TSN:n mukaan seuran GM Brian MacLellan on ilmaissut valmiutensa ottaa pelaaja takaisin – luonnollisesti huomattavasti 4,5 miljoonaa dollaria pienemmällä palkalla.

Orpik, 37, on pelannut vuosien ajan yhtenä Capitalsin parhaista stay-at-home-puolustajista. Hän on NHL:ssä edustanut myös Pittsburgh Penguinsia. Tililtä löytyy 982 NHL:n runkosarjaottelua ja 149 Stanley Cupin pudotuspeliottelua. Stanley Cupin hän on voittanut kertaalleen molemmissa joukkueissaan.

Lue myös:

    Uusimmat