Hurja näytös! Suomi jyräsi MM-välieriin ylivoimaisella esityksellä

Veera Kauppi, Sanni Nieminen, Jenna Saario, Laura Rantanen ja Oona Kauppi paukuttelivat maaleillaan Puolan vajaassa neljässä minuutissa polvilleen salibandyn naisten MM-kisojen puolivälierissä. Suomi hallitsi peliä alusta loppuun ja otti Uppsalan kisoissa välieräpaikan lukemin 14–0.

Suomen pelit jatkuvat lauantain välierissä. Vastaan tulee perjantaina pelattavan Tshekki–Tanska-puolivälierän voittaja.

Suomi aloitti puolivälierän Puolaa vastaan hyvällä rytmillä ja huikeilla tehoilla. Peli oli neljässä minuutissa 5–0.

– Puhuimme ennen peliä, että ottelun alkuun pitää olla valmiina, kaksi osumaa viimeistellyt puolustaja Elli Kylmäluoma sanoi ensimmäisellä erätauolla Ylen tv-haastattelussa.

Suomi pääsi toiseen erään 8–0-johdossa ja joukkue nosti hieman jalkaa kaasulta. Sanni Nieminen teki erän ainoan maalin, kun suomalaiset kierrättivät palloa hyökkäyspäässä ajelematta enää yhtä ahneesti Puolan maalille kuin ottelun alussa.

– Pudotuspelit menossa, joten joka otteluun lähdetään täydellä, Niemien selitti terävää alkua.

Veera Kauppi lähestyy sataa

Turvallisessa johtoasemassa Suomi piti pallon hallussa ja varoi päästämästä Puolaa vastahyökkäyksiin.

–Pitää olla pallollisena fiksu, Nieminen kommentoi toisella erätauolla Suomen taktiikkaa.

Maalistaan Nieminen kiitteli Ella Sundströmiä.

– Tuli täydellinen syöttö, siitä oli hyvä vetää maaliin, Nieminen totesi.

Laura Manninen, Johanna Homi, Sundström ja Veera Kauppi viimeistelivät päätöserässä maaleillaan Suomen voittolukemat 14–0:aan.

– Aika odotettu peli, mutten arvannut, että ero repeää näin suureksi, Manninen tiivisti tapahtumat ottelun jälkeen.

– Hienoa, että onnistumisia tuli nyt laajalle rintamalle.

Veera Kauppi kasvatti kahdella maalillaan maajoukkueuransa maalilukeman 97:ään.