Suomi MM-välieriin – vastustaja jäi täysin jyrän alle

Suomi on voittanut salibandyn naisten MM-turnauksen puolivälierässä Puolan vakuuttavasti 11–2.

Suomi ratkaisi ottelun pitkälti ensimmäisessä erässä, jonka sinipaidat voittivat 7–2. Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta kolmannessa erässä Suomi vielä kaunisteli loppulukemia.

Suomen tehopelaajina häärivät kolmosketjun Hanna Niemelä (3+1), kapteeni Veera Kauppi (1+3) ja ykkösketjuun noussut Sara Piispa (2+1). Piispa korvasi ykkösketjussa Kaupin sisarusten rinnalla Miisa Turusen, joka ei ollut ollenkaan kokoonpanossa.

Salibandyseura Rankkoja Ankkoja seuratasolla edustava Niemelä teki kolmannen maalinsa ja vei Suomen 4–1-johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta 13.57 minuuttia.

– Varsin tyytyväinen olen, aika pelisuunnitelman mukainen peli. Ajatuksena oli repiä alussa pikkaisen kaulaa vastustajaan ja sitten hallita pallon kautta peliä. Tässä kohtaa turnausta on energian säästäminenkin mielessä, ja tänään se oli mahdollista, päävalmentaja Lasse Kurronen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Suomi kohtaa lauantaina Singaporen MM-turnauksen välierässä Tshekin tai Tanskan, jotka pelaavat puolivälieränsä perjantaina. Suomi on voittanut MM-kultaa viimeksi 2001 ja sijoittui edellisissä kisoissa kaksi vuotta sitten hopealle.