Hurja huhu! Esapekka Lapin pomoksi on nousemassa yllätysnimi F1:stä

Rallin MM-sarjassa odotellaan kuumeisesti kuljettajauutisia vielä tälle viikolle. Hyundai julkistaa ensi kauden kuljettajakokoonpanonsa joko tänään tai huomenna. Väliaikaisena tallipäällikkönä viimeisen vuoden ajan toiminut Julien Moncet vihjasi viime viikonloppuna Japanissa jäävänsä tehtävästä sivuun, ja belgialaismedia kertoo jo selvittäneensä hänen seuraajansa.

La Dernière Heure -lehti kertoo verkkosivuillaan, että Hyundain uusi tallipäällikkö aloittaa tehtävässään tammikuussa ja asiasta on jo tiedotettu tallin sisällä. Lehden käsiinsä saama tieto on peräisin "luotettavalta lähteeltä", joka on vuotanut myös uuden tallipäällikön nimen.

Kyseessä olisi toteutuessaan todellinen yllätysvalinta, sillä uusi tallipäällikkö on lehden mukaan Cyril Abiteboul. 45-vuotiaalla ranskalaisella ei ole minkäänlaista historiaa rallista, eikä hänen nimensä ole ennen tätä esiintynyt Hyundai-spekulaatioissa kertaakaan.

Abiteboul muistetaan erityisesti F1:stä, jossa hän teki pitkän uran Renault'n palveluksessa. Abiteboul liittyi ranskalaisvalmistajan F1-projektiin heti valmistumisensa jälkeen vuonna 2002 ja työskenteli yhtiön palveluksessa aina vuoteen 2020 saakka – lukuun ottamatta kolmen vuoden mittaista, Renault’n hyväksymää pestiä Caterham-tallin pomona 2012–2014. Vuonna 2016 Abiteboul toimi F1:een palanneen Renault-tallin toimitusjohtajana ja vuodet 2017–2020 tallipäällikkönä.

Renault'lta potkut saatuaan Abiteboul on jatkanut työuraansa kilpa-autoilun parissa. Alkuvuodesta 2021 hänen kerrottiin liittyneen muun muassa Renault'n F1-voimayksiköihin komponentteja valmistavan Mecachromen palvelukseen, ja viime keväänä Abiteboul aloitti komposiittiosia valmistavan CDK Technologiesin toimitusjohtajana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Belgialaislehti laukoo Abiteboulin pestaamiseen liittyen myös varsin kovia huhuja Hyundain MM-ralliprojektista.

– Tämä tuntuisi vahvistavan niitä huhuja, joiden mukaan Hyundai olisi MM-rallissa mukana vain vuoden 2025 loppuun saakka, siis vielä kolme vuotta. Tämän lisäksi työstettäisiin muita projekteja: vetymoottorilla varustettua prototyyppiautoa Le Mansiin tai jopa F1:tä.

Hyundain ensi kauden kuljettajista tiedetään tässä vaiheessa täysin varmaksi vain se, että Thierry Neuville jatkaa tallissa jo kymmenenteen kauteensa. Esapekka Lapin siirto hänen rinnalleen on enää tällä viikolla tulevaa vahvistusta vaille varmaa. Kolmannessa autossa jatkanee Dani Sordo, joka hänkin on ollut Hyundain projektissa mukana alusta eli vuodesta 2014 lähtien.

Ainoa isompi kysymysmerkki on enää se, kuka ajaa Sordon rinnalla ne kilpailut, joissa 39-vuotias espanjalainen ei ole mukana. Esillä on ollut useampiakin nimiä, muun muassa Andreas Mikkelsen ja Teemu Suninen – jopa Craig Breen, joka siirtyi vuosi sitten kaksivuotisella sopimuksella M-Sportille juuri Hyundailta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat