Hupenevatko säästöt? Näin hankit nopeasti lisää lomarahaa

Panttilainaamo on oiva ratkaisu äkillisen rahantarpeen yllättäessä. Perintönä saaduilla kultakoruilla saattaa kustantaa koko lomareissun.

Panttilainaamojen toimintaperiaate on yksinkertainen. Asiakas tuo esineen arvioitavaksi. Mikäli hän hyväksyy esineestään tehdyn laina-arvion, voi hän lähteä konttorista lainapätäkät kukkarossaan. Kun laina on maksettu sovitussa ajassa korkoineen takaisin, palautetaan pantattu esine omistajalleen. Mikäli lainaa ei makseta, päätyy pantattu esine säännöllisin väliajoin järjestettäviin panttihuutokauppoihin.

Panttilainaamot ottavat vastaan monenlaista omaisuutta. Suosituimpia artikkeleita ovat korut, erilaiset kellot, hopeat, keräilyesineet ja taide sekä viihde-elektroniikka. Mikäli ei halua kuluttaa voimiaan suurten stereoiden tai rumpusetin panttilainaamoon raahaamiseen, kannattaa tutkia kotoa korurasioiden kätköt. Jo 10 gramman kultaketjusta saattaa saada kahisevaa 150 euron edestä.

– Mikäli havittelee suurta lainasummaa, on parasta pantata kultaa, sillä kullan hinta on sidottu maailmanmarkkinoihin. Korujen grammahinta määräytyy kullan pitoisuuden, valmistajan, työn laadun, korun kunnon sekä huutokaupan jälleenmyyntiarvon mukaan. Taskuun mahtuvalla kullalla on siis paras paino-laina-suhde, Tampereen Pantin konttorinjohtaja Marko Immonen valaisee.

Vinkit kultaesinettä myyvälle

Varmista, onko esineessäsi muuta kuin romukultaa, sillä esimerkiksi timantti‐ ja designkoruilla on myös käyttö‐ tai koruarvoa. Jalokivet nostavat korun arvoa. Mikäli koru on tunnetun suunnittelijan tekemä, esimerkiksi Lapponia- tai Kalevala-sarjaa, sen arvo nousee.

Pohdi myytkö vai panttaatko? Onko mahdollista, että tulet katumapäälle ja haluat perua kaupan? Onko rahantarpeesi tilapäinen?

Tarkista ajankohtainen hintataso ja selvitä, mistä saat parhaan hinnan. Varmista, että asioit kultasi kera luotettavan tahon kanssa.´

Lue myös

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja