Huonoja uutisia Twitter-kilpailijaa odottaville: Threads ei ole tulossa EU-maihin toistaiseksi

Näin Twitter on muuttunut Elon Muskin valtakaudella 12:08
Kohut ovat seuranneet toistaan sen jälkeen, kun Elon Musk osti Twitterin. Näin suosittu somealusta on muuttunut miljardöörin omistuksessa.

Facebookin taustayhtiö Metan kehittämä Threads ei toistaiseksi saavu Euroopan unionin maihin, kertoo Irish Independent viranomaislähteisiin vedoten. Twitterin kanssa kilpaileva sovellus julkaistaneen Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa huomenna torstaina.

Irish Independentiä siteeraavan Bloombergin mukaan mukaan tällä viikolla julkaistava sosiaalisen median alusta Threads on jäämässä EU:n ulkopuolisten asukkaiden temmellyskentäksi ainakin toistaiseksi.

Jo aiemmin on käynyt ilmi, että Threads vaatii toimiakseen pääsyn huomattavaan määrään älylaitteen käyttäjän henkilökohtaisia tietoja, mikä saattaa olla nyt muodostumassa esteeksi sen käytölle Euroopan unionissa. Meta ja EU ovat olleet yksityisyysasioista tukkanuottasilla useasti viime aikoina.

Lehden haastatteleman Irlannin tietosuojakomission (DPC) edustajan mukaan Threads-sovellusta ei tulla ainakaan toistaiseksi julkaisemaan EU-maiden sovelluskaupoissa.

Meta vaatii laajaa pääsyä käyttäjän tietoihin

USA:n App Storessa jo julkaistut tiedot kertovat sovelluksen tarvitsevan pääsyn muun muassa käyttäjän terveystietoihin, maksutapoihin, selaushistoriaan, sijaintiin sekä yhteystietoihin. Ainakin osa tiedoista siirtyisi suoraan Instagramista, joka on niin ikään Metan alla operoiva palvelu.

EU:ssa on jo aiemmin torpattu Metan aikeet hyödyntää sen WhatsApp-viestialustalla Facebookin ja Instagramin kautta kerättyä dataa. Sen sijaan esimerkiksi Yhdysvalloissa tällainen on sallittua.

Irlannin tietosuojakomission edustaja kertoi Irish Independentille, ettei DPC ole heitellyt kapuloita Metan rattaisiin Threadsin suhteen, vaan sen mukaan Meta itse ei ole valmistellut sovelluksensa julkaisua EU-maissa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Meta tehdä muutoksia Threadsin toimintaan tuodakseen sen tarjolle myös EU-maissa asuville käyttäjille.

– Metan vakaus on iso etu verrattuna Elon Muskin sekoiluun Twitterin johdossa, sosiaalisen median asiantuntija Harto Pönkätotesi eilen STT:lle.

Aiheesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat