Mainos

Huonoja uutisia lomalaisille: Viikko on viileä – sateita ja ukkosia edessä

Sää on tällä viikolla epävakaista ja viileää.

Matalapaineet hallitsevat tällä viikolla Pohjois-Euroopan ja Suomen säätä. Se tietää epävakaisia päiviä etenkin maan etelä- ja keskiosaan. Välillä tulee sade- ja ukkoskuuroja, välillä paistaa aurinko. Helteitä ei ole tällä viikolla näköpiirissä. Lämpötilat ovat hieman ajankohdan keskimääräisiä lämpötiloja viileämpiä.

Maanantai-iltana sateita leviää Suomeen lounaasta alkaen. Tiistaina sateita tulee maan etelä- ja keskiosassa.

– Alkuun sateet ovat yhtenäisempiä, mutta muuttuvat tiistaina iltapäivällä sadekuuroiksi. Mukana on paikoin myös ukkosta. Sade- ja ukkoskuuroja tulee viikon mittaan useana päivänä. Sateisinta on maan etelä- ja keskiosassa. Viikon sademäärä voi olla paikoin kymmeniä millimetrejä, jopa 50 millimetriä, mutta paikalliset erot sademäärissä ovat suuria, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Viikon mittaan lämpötilat ovat laajalti 15-20 asteessa, lämpimintä on etelässä. Lapissa lämpötila jää ajoittain 10-15 asteeseen.

Viime yönä oli paikoin pakkasta

Maanantain vastainen yö oli kylmä, paikoin jopa harvinaisen tai poikkeuksellisen kylmä ajankohtaan nähden. Kylmintä oli Sallan Naruskassa, -1,7 astetta. Pakkasta oli Pohjois-Karjalassa Juuan Niemelässä asti -0,1 astetta ja tämä on Ilmatieteen laitoksen mukaan jo poikkeuksellista tähän aikaan heinäkuussa idässä.

Vielä tiistain vastaisena yönä pakkasta voi olla itäisessä Lapissa Sallassa, mutta sen jälkeen yöt lämpenevät hieman pilvisyyden takia. Yölämpötilat ovat viikon mittaan laajalti 5-10 asteessa. Selkeällä säällä voi kuitenkin olla jossain hallaa eli pakkasta maan pinnassa.

Lomalaisten kannalta viikko vaikuttaa siis melko viileältä.

– Huonoa tuuria, mutta voisi surkeampaakin säätä olla. Sadekuurojen lomassa aurinko paistaa välillä ja etelässä 20 asteen lukemat ovat mahdollisia. Kesää on vielä paljon jäljellä ja lämpimin aika on yleensä heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, joten todennäköisesti uusia lämpimiä jaksojakin on vielä tulossa, sanoo Aleksi Jokela.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla. Sääsivustolta löytyvät ennusteet myös lomakohteisiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.