Huonoimmat joululahjaideat – mieti kahdesti ennen kuin ostat

Joulukiireessä lahjan miettiminen toiselle voi olla hankalaa. Studio55.fi listasi lahjat, joiden ostamista kannattaa miettiä tarkkaan.

Hyvä lahja on saajalle mieluinen ja käyttökelpoinen. Turhaa krääsää ei kannata ostaa väkisin lahjaksi.

Älä luota liikaa makuusi

Korujen ja vaatteiden ostaminen toiselle voi olla suurikin riski. Jollet ole täysin varma lahjan saajan tyylistä, kannattaa harkita kahdesti esimerkiksi vaatteiden ostamista toiselle.

Tällaisessa tapauksessa varmempi lahja onkin vaikka lahjakortti.

Älä osta väärän kokoisia vaatteita

Jos tunnet ystäväsi tai lähimmäisesi tyylin, älä kuitenkaan osta hänelle vaatteita, jotka eivät ole hänelle oikeaa kokoa. Liian suuren tai pienen vaatteen antaminen voi aiheuttaa kiusallisia tilanteita.

Tässäkin tilanteessa kannattaa harkita lahjakortin ostamista tai lahjan saajan viemistä shoppailukierrokselle.

Mieti onko lahjalle käyttöä

Lahjaa ei kannata ostaa vain lahjan ostamisen vuoksi. Väkisin ostetulla tavaralla ei ole lahjan saajalle yleensä mitään käyttöä, ja se saattaa usein päätyäkin kaapin pohjalle tai jopa roskiin.

Kannattaa miettiä, mitä toinen oikeasti tarvitsee. Arkinenkin hyödyllinen esine voi ilahduttaa lahjan saajaa todella paljon.

Ole tarkka hajuvesien kanssa

Jollet tiedä ystäväsi tai läheisesi käyttämää luottohajuvettä, ei kannata ruveta ostamaan vain hienolta näyttävää hajuvettä. Lahjan saaja ei välttämättä pidäkään antamasi hajuveden tuoksusta.

Älä ainakaan osta hajuvettä ilman sen tuoksuttelua. Vain hienon paketin perusteella ei kannata hajuvettä lähteä ostamaan.

Mieti, millaisen kuvan lahja antaa

Lahjaa ostaessa kannattaa myös miettiä tarkasti, mihin se liittyy. Esimerkiksi painovaa’an tai puhdistusvälineiden antaminen lahjaksi voi olla saajalle viesti.

Älä pakota lahjan saajaa säilyttämään esineitä

Vaikka koriste-esineet ja kynttilät ovat kauniita, kannattaa miettiä, tarvitseeko ystäväsi tai läheisesi sellaista. Lahjan saaja voi kokea, että hänen on laitettava esine näytille.

Tällaiset esineet yleensä jäävät vain keräämään pölyä, eikä niistä ole välttämättä iloa lahjan saajalle.

Lue myös:

    Uusimmat