Älä tuhlaa tavaraan! Anna jouluna aineeton lahja

Monille joulua edeltävä aika voi olla stressaavaa. Joululahjat asettavat paljon paineita ja usein tuleekin ostettua väkisin tavaraa, jolle lahjansaajalle ei ole mitään käyttöä.

Monille ongelma voi syntyä siitä, kun lahjansaaja kertoo, että hän ei tarvitse mitään. Tunnet kuitenkin velvollisuudeksesi ostaa hänelle jotain. Vältä turhan tavaran ostamista väkisin ja anna läheisellesi lahjaksi vaikka aikaa.

Studio55.fi-keräsi esimerkkejä aineettomista lahjoista, joita voi antaa läheiselle.

Anna lahjakortti

Lahjakortti elämykseen voi olla monesti paljon mieluisempi lahja kuin turha tavara. Osta läheisellesi lahjakortti esimerkiksi kylpylään tai kauneushoitoon. Lahjakortti sopiikin hyvin sellaiselle ihmiselle, joka ei saa itse aikaiseksi hemmotella itseään.

Lahjakortti voi olla myös itse tehty. Voit luvata läheiselle tai ystävälle esimerkiksi niska- tai hartiahieronnan.

Anna aikaasi

Usein saattaa tuntua, että aina on liian kiire antaa toiselle tarpeeksi aikaa. Hyvä idea onkin kirjoittaa läheiselle vaikka kortti, jossa lupaat viedä hänet ravintolaillalliselle, teatteriin tai johonkin muuhun hänelle mieluiseen paikkaan.

Yhteinen aika voi olla toiselle todella tärkeää. Vietä enemmän aikaa esimerkiksi isovanhempasi tai lastenlastesi kanssa. Muista läheistä myös joulun jälkeen.

Lahjoita läheisesi puolesta

Jos lahjan keksiminen toiselle tuntuu vaikealta, voi lahjan antaa myös ystäväsi tai läheisesi puolesta. Voit esimerkiksi tehdä lahjoituksen läheisesi nimellä apua tarvitseville.

Muun muassa näiden tahojen kautta voi lahjoittaa apua:

Auta maailman lapsia esimerkiksi koulutarvike- tai lääkelahjoituksella ystäväsi puolesta.

Anna eettinen lahja toisen puolesta kehitysmaihin. Lahjoittaa voi esimerkiksi puhdasta vettä tai ruokaa kehitysmaiden lapsille.

Voit lahjoittaa kirkon ulkomaanavun kautta kehitysmaihin esimerkiksi puuntaimenia tai lääkkeitä. 

Pelastakaa lapset ry:n kautta voit lahjoittaa esimerkiksi lapselle päivän tukiperheessä.

Osta pala suomalaista ikimetsää lahjaksi tai itsellesi. Lahjoitus käytetään uusien suojelualueiden ostoon.

Mitä Joulupukki itse toivoisi lahjaksi? Katso Huomenta Suomen haastattelu.


Lue myös:

    Uusimmat