Torstai on viikon aurinkoisin päivä – perjantaina säässä raju muutos

MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas ennustaa huomiselle aurinkoa suureen osaan maata. Perjantain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta voimakkaita sateita ja tuulia.

– Huomenna torstaina on viikon aurinkoisin päivä. Aurinko paistaa maan länsipuoliskolla ja Etelä-Suomessa. Muuallakin se voi pilkahdella, Mäntykannas sanoo.

Huomisaamuna ajokeli voi olla Etelä- ja Länsi-Suomessa paikoin huono mustan jään ja kuuran takia.

– Päivälämpötila on maan etelä- ja keskiosissa plussan puolella, ja pohjoisessa saatetaan olla paikoin yli kymmenenkin astetta pakkasella.

Mäntykannaksen mukaan säässä tapahtuu muutos perjantain vastaisena yönä, kun Merenkurkun alueelle syntyy voimakas matalapaineen keskus.

– Lounaistuuli voimistuu merialueilla voimakkaaksi, jopa myrskyksi asti. Runsaita sateita ja voimakkaita sateita saapuu silloin Suomen ylle.

Lännessä ja etelässä sateet tulevat perjantaina vetenä. Pohjois-Suomessa ja Pohjois-Karjalassa pyryttää kunnolla lunta.

– Myrsky saattaa äityä paikoin voimakkaaksikin eli voimakkaita puuskia saattaa syntyä maan keskiosassa ja ehkä jopa paikallisia tuulituhojakin.

Viikonloppuna sateita tulee ajoittain Etelä- ja Keski-Suomessa. Lapissa on pitkälti poutaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että talvi voi ensi viikolla tulla takaisin eteläänkin, kun lämpötila menee reilusti pakkasen puolelle.

Katso paikkakuntasi loppuviikon sääennuste

Lue myös:

    Uusimmat