Hiihtosensaatio Saksa yllätti suomalaiset kabineteissa – "Kai siellä lääkärintodistusta on sitten tarjottu"

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset 8:06
Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset.

Saksa järjesti valtavan yllätyksen olympiavoitollaan maastohiihdon naisten pariviestissä keskiviikkona. Varsinkin, kun he joutuivat tekemään muutoksen joukkueeseensa viime hetkillä. 

Saksa käytti mahdollisuutta vaihtaa viestihiihtäjää terveyssyihin vedoten. Katharina Hennig pysyi aloittajana, mutta ennakkoon ilmoitetun Katherine Sauerbreyn tilalle ankkuriksi tuli Victoria Carl

– Yllätyimme siitä, neljänneksi tulleen Suomen joukkueen Kerttu Niskanen totesi.

Muutos ei ilmeisesti tapahtunut heikompaan suuntaan?

– Ei ollut heikko, Niskanen jatkoi naureskellen. 

Myös Suomen ankkuri Krista Pärmäkoski yllättyi Saksasta, joka oli toisaalta jo naisten 4 x 5 kilometrin viestissä toinen. 

– Ja Saksahan oli varamiehityksellä. Kai siellä lääkärintodistusta on sitten tarjottu, että he saivat vaihtaa urheilijan. Nyt olisi ehkä toivonut, että ei! Pärmäkoski naureskeli viitaten hiihtäjävaihdokseen.  

– Yllättävää, että he niin laittoivat (ilmoittivat). Onhan Victoria ollut kova normaalimatkoilla ja hyvin hiihtänyt täällä.

Ilman superyllättäjä Saksaa Niskanen ja Pärmäkoski olisivat olleet mitaleilla. 

– Taisin sanoa, että Saksa on yllätyskortti, Pärmäkoski summasi. 

Myös naisten päävalmentaja Ville Oksanen ihmetteli Sauerbreyn valintaa ennakkoon. 

– Silloin ajattelin, että hyvä näin. Mutta he vaihtoivat (mukaan) Carlin, josta ajattelin, että hän olisi vahvin lenkki kuitenkin. Sittenhän siitä tulikin aika kova joukkue. Pystyi kyllä aika hyvin taas venymään tuo joukkue, Oksanen kommentoi. 

Saksan jälkeen mitaleille ylsivät Ruotsin ja Venäjä. Suomi jäi mitalista kolmen sekunnin päähän. Miesten puolella Iivo Niskanen ja Joni Mäki ylsivät hopealle Norjan sekä Venäjän välissä. 

Lue myös:

    Uusimmat