Jari Isometsä lataa viestijossittelusta: Mikään ei olisi tuonut Suomelle MM-mitalia

Pärmäkoski: Eihän se missään nimessä mennyt niinkuin toivottiin 1:22
Krista Pärmäkoski kommentoi viestiä MTV Urheilulle.

Jossittelu on täysin turhaa – Suomi ei olisi ollut mitalitaistossa naisten MM-viestissä myöskään millään toisella ratkaisulla, linjaa MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä. 

Suomen joukkue Laura MononenKrista PärmäkoskiRiitta-Liisa RoponenEveliina Piippo lähti Seefeldin MM-kisojen viestiin mitalitoivein, mutta ne romuttuivat nopeasti. 

Mononen jäi avausosuudella kärjelle lähes 20 sekuntia. Pärmäkoski yritti kuroa eron kiinni, mutta ei siinä onnistunut ja tuli lopulta vaihtoon 45 sekuntia kärjen takana. Roponen ja Piippo jäivät lisää, ja Suomi tuli maaliin kuudentena, 3.47 voittaja Ruotsin ja lähes kaksi minuuttia pronssimitalisti Venäjän takana.   

– Ennakoin sijoja 3-6 realistisiksi, niin nyt se isoin numero realisoitui. Totuuden nimessä pitää sanoa, että olisihan se mitali yllätys ollut, joten ei tässä poskettomasti voi pettyäkään, mutta suoritukset eivät kyllä olleet hyviä tänään. Alakanttiin mennyt suoritus, Isometsä kommentoi.

– Siinä oli tietysti viestin kannalta iso juttu, kun Pärmäkoski joutui lähtemään lähes 20 sekuntia kärjen takana. Hän pääsi jo lähelle, mutta sitten kärki lisäsi vauhtia. Tuollainen on henkisestikin erittäin kova paikka, kun olet ajanut maitohapoilla kärjen lähes kiinni ja sitten lähelle päästyäsi ero repeää.

Suomen hiihtäjät valittelivat välineitään kisan jälkeen. Isometsä uskoo, että suksissa saattoi olla petraamista, mutta toisaalta niin saattoi olla muillakin. 

Tällainen viestiepäonnistuminen aiheuttaa luonnollisesti jossittelua. Esimerkiksi Ilta-Sanomien asiantuntija, Isometsän entinen maajoukkuetoveri Harri Kirvesniemi ihmetteli Suomen hiihtojärjestystä ja valintoja. Hänen mielestään Pärmäkosken olisi pitänyt hiihtää vapaan osuudella, ja lisäksi Kerttu Niskasen olisi pitänyt olla joukkueessa.  

– Kun esimerkiksi Piipolla meni nyt noin alakanttiin, niin voi jossitella olisiko Niskasen pitänyt hiihtää. Mutta totuus on se, että joukkue oli tänään niin kaukana mitaleilta, ettei Suomi olisi ollut millään hiihtäjillä tai järjestyksellä mitaleilla. Joukkueessa ei tullut onnistumisia. Meillä ei ole niin kovia hiihtäjiä reservissä, että tuollainen ero olisi klaarattu. Suomen paikka oli tuo, Isometsä naulaa. 


Norjan hiihtojärjestystä Isometsä puolestaan ihmetteli. Tähtihiihtäjä Therese Johaug valjastettiin yllättäen ankkuriksi, ja kun Astrid Uhrenholdt Jacobsen jäi Ruotsin Charlotte Kallalle 3. osuudella, Johaugin urakka Stina Nilssonia vastaan muodostui liian rajuksi.  

– On vaikea ennakoida, olisiko lopputulos ollut toinen, mutta kyllä Norjalla olisi ollut isommat mahdollisuudet voittaa toisella järjestyksellä. Olisin siirtänyt Johaugin toiseksi ja (Ingvild Flugstad) Östbergin ankkuriksi, eli viestin alla ennakoituun järjestykseen. Tietysti jos Jacobsen olisi pysynyt Kallan perässä ja Johaug olisi päässyt pehmittämään Nilssonia heti ankkuriosuuden alusta lähtien, niin silloin pitäisimme nyt tätä valittua järjestystä nerokkaana, Isometsä summa viitaten viestin pieniin marginaaleihin.

Alla Suomen muiden viestinaisten kommentit.  

Riitta-Liisa Roponen ei ollut tyytyväinen päivän kalustoon 1:59
Riitta-Liisa Roponen kommentoi. 

Mononen oli pettynyt omaan osuuteensa 1:37
Laura Mononen kommentoi. 

Piippo: Tyhjä ja pettynyt fiilis 4:10
Eveliina Piippo kommentoi. 

Lue myös:

    Uusimmat