Suomi jätettiin tylysti neljänneksi – Krista Pärmäkoski horjahti ratkaisevassa nousussa

Iivo Niskanen ja Joni Mäki hiihtivät olympiahopeaa, naisten parisprintissä karmea pettymys – Jari Isometsä ruotii suomalaisten suoritukset 8:06

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski sijoittuivat neljänneksi Pekingin olympialaisten parisprintissä.

Olympiakultaa vei Saksa ennen Ruotsia (+0,2) ja Venäjää (+0,7). Suomi jäi voittajasta 3,9 sekuntia.

Mitalit ratkaistiin tiukan taistelun jälkeen Suomen, Saksan, Ruotsin ja Venäjän kesken. Viimeiseen nousuun tullessa Pärmäkoski horjahti hieman osuessaan kevyesti Ruotsin Jonna Sundlingin kanssa yhteen ja putosi niukasti kolmikon taakse.

Pärmäkoski ei enää kyennyt saamaan kolmikkoa kiinni, joten Suomen lopullinen sijoitus oli neljäs.

Naiset pitivät kovaa matkavauhtia koko kilpailun ajan. Kolmannella osuudella nähtiin draamaa, kun Norjan Tiril Udnes Wengin sauva katkesi ja Norja putosi kuuden sekunnin päähän kärjestä ja sitä myötä myös mitalitaistosta.