Huom!-ketju: Tällaiset asunnot menevät nyt kaupaksi

Kevät on saanut asunnonvaihtajat jälleen liikkeelle. Maaliskuu oli kiinteistönvälitysketju Huomilla historian vilkkain. Huomin ammattilaiset kertovat, millaisia asuntoja kodinvaihtajat etsivät juuri nyt ja mitä markkinoilla on tarjolla. Kohtaavatko kysyntä ja tarjonta?

Välittäjät eri puolilla Suomea kertovat samaa viestiä asiakkaidensa toiveista asuntomarkkinoilla: hyvä sijainti ja hyväkuntoiset asunnot ovat tällä hetkellä toivelistan kärjessä. Kasvukeskuksissa välittäjät ovat huomanneet kiinnostuksen keskittyvän erityisesti yksiöihin ja kaksioihin keskustassa tai hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Toisaalta myös hyväkuntoiset suuremmat perheasunnot hyvällä sijainnilla käyvät kaupaksi.

– Kunnostetut rintamamiestalot ovat nuorten parien mieleen sekä näin keväällä pienet rivitalokodit; piha kiehtoo. Tärkeintä asunnossa on kuitenkin kunto ja hinta. Ylihinnoitellut kohteet voi unohtaa, ja remontoitaville kodeille on nyt huomattavasti vähemmän ostajia, kertoo kyselyyn vastannut Huomin välittäjä Pirkanmaalta.

– Myös kesäpaikkoja alkaa tulla jo myyntiin.

Nämä asunnot myyvät juuri nyt:

• Hyväkuntoiset yksiöt ja kaksiot keskustassa tai hyvien kulkuyhteyksien äärellä

• Hyväkuntoiset 4–5 huoneen asunnot hyvällä sijainnilla

• Kunnostetut rintamamiestalot ja pienet rivitalokodit

• Oikein hinnoitellut asunnot – neliöhinnat ovat suurennuslasin alla

– Kysyntää on nyt kaikenlaisista kohteista, kunhan hinta on oikea. Hintarajat vaihtelevat alueittain; esimerkiksi Päijät-Hämeessä liikkuvat 100 000–150 000 euron hintaiset kodit ja Mikkelissä alle 200 000 euron asunnot käyvät kaupaksi, kertoo Huom!-ketjun liiketoimintajohtaja Jukka Rantanen.

Perheillä on tällä hetkellä runsaasti valinnanvaraa, ja eniten tarjontaa löytyy asuntoa haja-asutusalueelta etsivälle. Kasvukeskuksissa on helpompi löytää kerrostaloasunto, jos pystyy varautumaan putkiremonttiin.

Tällaisia asuntoja on nyt myynnissä:

• Enimmäkseen rivi- tai kerrostaloasuntoja

• Haja-asutusalueilla on tarjolla omakotitaloja

• Suuremmista asunnoista löytyy valinnanvaraa perheille

• Myynnissä olevien asuntojen kunto on keskimäärin hyvä tai tyydyttävä

• Jos tarjolla on kaksio, niin usein esimerkiksi putkiremontti on tulossa

– Tällä hetkellä asuntoja tuntuu tulevan kuin sieniä sateella, kaiken kuntoisia ja kokoisia. Asunnon vaihtajat ovat selvästi aktivoituneet keväällä, kertoo Huomin välittäjä pääkaupunkiseudulta.

– Maaliskuussa asuntokauppa piristyi huomattavasti ja Huomin kauppamäärät nousivat jopa 92 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Myös ketjumme välityspalkkioliikevaihto nousi viime vuoteen nähden 80 prosenttia, mikä kertoo asuntokaupan todellisesta vilkastumisesta, Rantanen kertoo.

Vinkit antoi 60 Huom!-ketjun yrityksissä eri puolella Suomea työskentelevää välittäjää maaliskuussa 2014.

LUE MYÖS:

Katso myös Pientä pintaremonttia:

(MTV LIFESTYLE – KAIKU HELSINKI)

Lue myös:

    Uusimmat