Huolehdi timanttikoruistasi oikein – takaat kauniin kiillon

Timantit ovat sanonnan mukaan ikuisia, mutta ne voivat menettää kauniin kimalluksensa, jos et muista puhdistaa niitä säännöllisesti. Puhdistaminen on helppoa, kunhan sinulla on oikeat välineet.

Valitse oikea puhdistustapa sen mukaan, kuinka likainen korusi on. Ensimmäinen tapa on hyvä niille koruille, jotka kaipaavat vain hieman kiiltoa. Tarvitset hammastahnaa, pyyhkeen sekä lämmintä vettä. Päällystä koru hammastahnakerroksella ja hankaa sitä pyyhkeellä. Tämä irrottaa likaa ja tekee korusta säihkyvän. Huuhtele lopuksi pienellä määrällä lämmintä vettä.

Valitse toinen tapa, jos koru on oikein likainen ja pinttynyt. Tarvitset lämmintä vettä, ammoniakkia, kolme kulhoa, kumihanskat, tiskiainetta, pehmeäharjaksisen hammasharjan sekä pyyhkeen.

1. Valmista kahteen kulhoon puhdistusliuokset. Ensimmäiseen kulhoon tulee ammoniakkiseos ja toiseen tiskiaineseos. Kolmanteen kulhoon tulee lämmintä vettä.

2. Anna korun liota 20 minuuttia ammoniakkiseoksessa. Oikea sekoitussuhde on 1:1/4, eli kupillinen lämmintä vettä ja neljäsosakupillinen ammoniakkia.

3. Laita kumihanskat käteen ja siirrä koru ensimmäisestä kulhosta toiseen. Heiluttele korua miedossa saippualiuoksessa.

4. Tartu hammasharjaan ja hankaa koru puhtaaksi. Ole tarkka, sillä likaa kerääntyy erityisesti niihin paikkoihin, joihin on vaikea päästä käsiksi.

5. Huuhtele huolellisesti lämpimässä vedessä ja jätä kuivumaan. Varmista, että saat kaiken saippuan irti, sillä se saattaa pitkällä aikavälillä kuluttaa korun liimauksia.

Lähde: RealSimple

Lue myös:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Uusimmat